ΑΕΚ ΝΤΑΜΠΛ, ΠΑΟΚ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΚΙΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

 
Τελικά, το πήρε η ΑΕΚ γιατί ήταν... γραφτό. Κέρδισε στον τελικό με δέκα παίκτες από την αρχή του παιχνιδιού και δεν θα χρειαστεί να στηθούν πάλι οι κάλπες. Με πρωτάθλημα και κύπελλο η ΑΕΚ έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Η κυβέρνηση είναι δική της στο ποδόσφαιρο.
Η απ' ευθείας κόκκινη στο πεντάλεπτο στον Ρότα όρισε την αγωνιστική ταυτότητα του  τελικού. Περισσότερο απροετοίμαστος φάνηκε ο ΠΑΟΚ με παίκτη περισσότερο, παρά η ΑΕΚ, η οποία υποχρεώθηκε - και αρίστευσε αμυντικά - να αλλάξει τακτική. Δεν γινόταν διαφορετικά. Ο  ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή, πιο σωστά του την παραχώρησε η ΑΕΚ, αλλά αποδείχθηκε λίγος. Ούτε μια φορά δεν σκόραρε. Με δέκα παίκτες η ΑΕΚ ήταν που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μάλιστα δυο φορές.
Η ''πίεση'' που ασκούσε ο ΠΑΟΚ ήταν φιλολογική, δεν προβλημάτιζε την αντίπαλο. Με εξαίρεση δυο- τρεις περιπτώσεις η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε και αντιμετώπιζε δίχως πανικό τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με μια.. μυστηριώδη σιγουριά. Στην πραγματικότητα ήταν ανημποριά. Κρατούσε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ, αλλά την... κρατούσε απλά, σα να έπαιζε μόνος και δεν προκαλούσε φόβο στην ΑΕΚ.
Τελικά. Ο μεν ΠΑΟΚ απέτυχε, η δε πρωταθλήτρια ΑΕΚ με τη βοήθεια του αντιπάλου τα πήγε πολύ καλά σ' ένα ρόλο- αμυντικό - άγνωστη σ' αυτήν, ακόμα σε ματς ντέρμπυ.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΦΑΒΟΡΙ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ...