ΓΙΑΤΙ Ο ΡΟΤΣΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ(!), ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

 

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, της απαλλαγής της χώρας από τη δικτατορία, το μπουρδέλο κράτος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Άσε να λένε τα παραμύθια τους οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι όπως και μέχρι σήμερα το μόνον που κάνουν είναι να ποντάρουν στην αντιπαλότητα. Ότι εμείς είμαστε οι καλοί, οι άλλοι είναι οι κακοί.

Στην Ελλάδα της αιωνιότητας, λοιπόν, με χούντα κι όχι, κάθε ομάδα έφερνε όποιον ξένο ποδοσφαιριστή γούσταρε και τον παρουσίαζε «Έλληνα». Τι αναφέρουν οι νόμοι, στα παπάρια τους. Εντελώς. Η περίπτωση του Αργεντινού Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι η πιο χαρακτηριστική.

Οι Έλληνες δεν είναι μόνον απατεώνες, είναι και λεχρίτες. Λένε στον Ρότσα ότι θα παίξεις στον Παναθηναϊκό, ως Έλληνας, σε μια μεγάλη ομάδα. Έρχεται το παλληκάρι τον Μάιο του 1975 στην Αθήνα με το όνομα «Γιάννης Μπουμπλής» και πολύ γρήγορα το σκυλομετάνοιωσε. Διεπίστωσε ότι ο μεγάλος Παναθηναϊκός ήταν ένα μεγάλο καφενείο.

Τον πέταξαν έξω από δύο ξενοδοχεία! Επειδή δεν πλήρωναν το λογαριασμό από τον Παναθηναϊκό, εννοώ από τον ερασιτέχνη ακόμα ΠΑΟ. Ο Μαντζαβελάκης του έδωσε στέγη ένα... γραφείο. Τελικά, τον μετέφεραν σ' ένα διαμέρισμα... άδειο, δεν υπήρχε κρεβάτι, ούτε μία καρέκλα μέσα.

Παίζει με τον Παναθηναϊκό ένα φιλικό ματσάκι στα Σκόπια, με την Βαρντάρ και τραυματίζεται στον αστράγαλο. Ο φυσιοθεραπευτής του Παναθηναϊκού σκόπιμα του κάνει ζημιά! Ήδη οι συμπαίκτες του τον έβλεπαν με μισό μάτι. Κατάλαβε. Σηκώθηκε κι έφυγε στην πατρίδα του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και δεν ήθελε να ξανακούσει για Ελλάδα και τους Έλληνες λεχρίτες.

Οι Βαρδινογιάννηδες ξαναφέρνουν στην ΠΑΕ πια Παναθηναϊκός τον τότε 21 φορές διεθνή με την Αργεντινή Ρότσα και η ΕΠΟ κατά διαταγήν της Motor Oil βγάζει δελτίο, στις 20 Δεκεμβρίου, το 1979. Τελικά, μετά από πολλά, στις 26 Ιουνίου το 1982, το δελτίο ακυρώνεται.

«Φόρτσα, Ρότσα, Μπουμπλής!» είναι το σύνθημα των βάζελων. «Αλλαγή δεν γίνεται με Έλληνα Μπουμπλή» ανταπαντούν οι γάβροι στην πασοκοκρατούμενη Ελλάδα της πέτσινης αλλαγής.

Ο εισαγγελέας θέλει να κλείσει για 5 χρόνια φυλακή τον ποδοσφαιριστή Ρότσα, ο οποίος τελικά σα σήμερα, στις 6 Ιουνίου, το 1986, ελληνοποιήθηκε από τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής. Ουδείς, ούτε βέβαια και ο Ρότσα, που είχε συμμετοχή στο περιβόητο σκάνδαλο, έκανε έστω μία μέρα φυλακή.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ.