ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...

 
Το μπάτζετ της ΠΑΕ είναι 50 εκ., λέμε ένα υποθετικό νούμερο. Τόσα εκατομμύρια διαθέτει το αφεντικό. Πολλά η λίγα; Λίγα, βέβαια, αν αντίπαλος θα βγει στην αγορά με περισσότερα πακέτα. Θεωρητικά το αφεντικό και η ομάδα του δεν έχει τύχη, να πάρει αυτός το πρωτάθλημα, αν ο αντίπαλος ξοδέψει περισσότερα.
Περισσότερα λεφτά σημαίνει μεγαλύτερη ενίσχυση. Μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Συζητάμε μια ιστορία ένα κι ένα κάνουν δυο. Βεβαίως κάνουν και λιγώτερο από δυο αν ο αντίπαλος κάνει λάθη. 
Τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα λάθη, οι ανοησίες, οι αδυναμίες. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός. Έχασε το πρωτάθλημα για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον διότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και, δεύτερον διότι ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε χοντρές γκέλες/
Αν ξοδεύσεις μόνο 50 δεν αποκλείεται να τα χάσεις. Να μην πιάσουν τόπο τα λεφτά. Αντίθετα αν  διαθέσεις 100 πιθανόν να κερδίσεις άλλα εκατό. Κι αν πουλήσεις την ΠΑΕ να βάλεις στο παντελόνι 500 εκ.
Μαθήματα οικονομίας. Όχι, απλά πράγματα και για τους πρωτοετείς μαθητές. Είσαι μαγαζί και κινείσαι σύμφωνα με τα υπάρχοντα. Με το τι έσοδα θα 'ρθουν. Πρώτα, όμως, πληρώνεις και μετά περιμένεις με την παλάμη ανοικτή. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ