TA EKATOMMYΡΙΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 
Ο Εμπαπέ, ο μαυρούκος με το κουλτουριάκο όνομα Κίλιαν, είχε τσεπώσει 203 εκατομμυριάκια για να υπογράψει συμβόλαιο με την Παρί Σαιν Ζερμαίν. Το ποσό αυτό φέτος, το σωτήριο έτος 2023, έγινε 300 εκατομμυριάκια,στρογγυλά κι ακατέβατα. Θυμάμαι ότι μόλις πριν δέκα χρόνια το ρεκόρ των 120 εκ. στην τότε, το 2013, πιο ακριβή μετακίνηση ποδοσφαιριστή. Του Ουαλλού Γκάρεθ Μπαίηλ από την Τότεναμ στην Ρεάλ.
Γιατί ανεβαίνουν τα νούμερα στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών; Αφελής η ερώτηση! Επειδή ανεβαίνουν οι τζίροι γενικώς και ειδικώς στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Περισσότερα τα κέρδη των ΠΑΕ, υψηλώτερες και οι απαιτήσεις των μάνατζερ για τους παίκτες που εκπροσωπούν.
Επανέρχομαι στη τρακοσαρού του Εμπαπέ. Το μπάτζετ ΟΛΩΝ των ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος είναι στη σούμα πολύ πίσω σε σύγκριση με τα φράγκα που καθαρίζει κάθε χρόνο ο Γάλλος. Η Παρί παίζει με τα πετροδολάρια του Κατάρ. Και έρχεται ομάδα από την Σαουδική Αραβία και λέει του 24χρονου μαυρούκου:
- Πόσα θες, πασά μου, να υπογράψεις σ' εμάς; Σου δίνουμε τα διπλάσια (!!!) απ' όσα σου έδωσε η Παρί. Σου φτάνουν τα 600, μήπως θες 700,δεν έχουμε πρόβλημα...
Η ξεφτύλα. Η καραξεφτύλα. Της ομάδας εκείνης που προσφέρει 600 και 700 σ' έναν παίκτη κι αυτός να γυρίζει την πλάτη του.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Ο ΝΕΥΜΑΡ ΕΡΙΞΕ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ