ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΑΡΗΣ

 
Θέλω να επιστρέψω στην ΑΕΚ, έλεγε ο Όγκνιεν Βράνιες, ο ''παίκτης της εξέδρας''. Βέβαια, υπάρχουν και οι παίκτες της εξέδρας. Αυτοί που τους κάνει κέφι ο οπαδός της ομάδας. Και η ΠΑΕ δικαιολογημένα προχωρεί σε συμφωνία, κάνει συμβόλαιο με τον παίκτη, το ανανεώνει, διότι επικρατεί η αντίληψη να ικανοποιήσουμε τον πελάτη. Να κάνουμε τα κέφια της εξέδρας. Έστω κι αν ο λατρεμένος της εξέδρας ποδοσφαιριστής είναι μπελαλής; Με τη συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο προκαλεί μπελάδες;

Ήθελε να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο 30χρονος Βόσνιος και πράγματι επέστρεψε διότι αυτό αποφάσισε η ΠΑΕ. Ήταν μια απόφαση ρίσκο. Μια απόφαση λάθος, τελικά. Και το λάθος βαρύνει την ΠΑΕ, όχι τον Βράνιες, τον κάθε μπελαλή που στο φινάλε είναι αυτός που είναι. 

Συμπέρασμα. Αγαπάω την ΑΕΚ και θέλω να ξαναβοηθήσω, έλεγε ο Βράνιες. Αυτά κι άλλα τέτοια παρόμοια δεν στέκονται σοβαρά. Είναι κομματάκι περίεργο, να μην πούμε παράλογο, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να... αγαπάει μια από τις ομάδες στην οποία για κάποιο διάστημα φόρεσε τη φανέλα. Ανόητο είναι και ο οπαδός να περιμένει να παίζει καλά ο επαγγελματίας επειδή... αγαπάει την ομάδα.

Ο παίκτης παίζει καλά, καλύτερα, διότι αγαπάει τη δουλειά του. Είναι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, είτε έχει συμβόλαιο μ΄ αυτήν ή την άλλη ΠΑΕ.

 

Θυμηθήκαμε τον προβληματικό Βράνιες, διότι όλες σχεδόν οι ΠΑΕ την πατάνε έτσι ή αλλοιώς κάνοντας συμβόλαιο με μπελαλήδες ποδοσφαιριστές. Καλή η αξία, το ταλέντο του παίκτη, αλλά μην βάλει στα αποδυτήρια σου αν προηγουνμένως δεν τσεκάρεις το χαρακτήρα του, Τη συνμπεριφόρα του στις προηγούμενες ομάδες
Μετά από εννέα ομάδες ο Βράνιες ήρθε στην ΑΕΚ και είναι αλήθεια πως του ανήκει ένα μερίδιο στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ήθελε περισσότερα χρήματα από την ομάδα της... καρδιάς του, την ΑΕΚ, και γι' αυτό τράβηξε σ' άλλο εργοδότη, την Άντερλεχτ. Δεν τον σήκωνε το κλίμα και επανήλθε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πλήρωσε το λάθος της. Πλήρωνε ποδοσφαιριστή για να παίζει κι αυτός κοστίζει το ίδιο χωρίς να παίζει γι' αυτό και εκείνο το λόγο.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ