ΒΑΣΙΛΗ, ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ... ΔΟΚΑΡΙ!

 

Κάθε προπόνηση του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν ένα όργιο! Στα 43 του χρόνια ανέλαβε την ομάδα ο Πούσκας αλλά συμπεριφερόταν περισσότερο ως ποδοσφαιριστής, παρά προπονητής. Με το χαμόγελο στα χείλη, με κέφι, με πλάκες στους παίκτες και με κοντό παντελονάκι, όχι φόρμα! Προς το τέλος της καθημερινής προπόνησης ο Πούσκας ασχολούνταν με τους τερματοφύλακες, πιο σωστά να πω τους υπέβαλε σε μαρτύριο. Ο ίδιος ο ''Πάντσο'' από διαφορετική απόσταση, και από διαφορετικό σημείο, γέμιζε γκολ την τριάδα των τερματοφυλάκων, Οικονομόπουλο, Κωνσταντίνου, Πανόπουλο.

Γεγονός. Ήμουν παρών. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια. Κάθε φορά ο Πούσκας πριν σουτάρει... ενημέρωνε τον Κωνσταντίνου: ''Δεξιά!...''. Θα στο στείλω δεξιά, δηλαδή. ''Αριστερά... '' ή ''Κάτω από το οριζόντιο!....''. Θα το φας κι αυτό, η μπάλα θα περάσει πάνω από τα χέρια σου, δηλαδή.

 

Να χορταίνει γκολ ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρ' ό,τι ο Πούσκας τον προειδοποιούσε κάθε φορά που ακριβώς θα τον εκτελέσει. Ήταν να τον λυπάσαι τον Κωνσταντίνου. Να, και η αποθέωση του Πούσκας:

ΠΟΥΣΚΑΣ: Βασίλη, θα σημαδέψω το... αριστερό δοκάρι, δεν χρειάζεται να πέσεις τζάμπα...

 

 

Η μπάλα βρήκε πράγματι το αριστερό δοκάρι, ενώ ο φουκαράς Βασίλης Κωνσταντίνου μάταια βούτηξε να την...αποκρούσει.

Την πρώτη Απριλίου, το 1927, γεννήθηκε ο Φέρεντς Πούσκας Μπίρο, Είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε στην Ελλάδα ως προπονητή του Παναθηναϊκού (1070 -74) και μία σαιζόν στην ΑΕΚ (1978 - 79). Στη φώτο πίσω από τον Πούσκας και τον Κωνσταντίνου οι Κώστας Ελευθεράκης, Χάρης Γραμμός που έπαιξαν στο Ουέμπλεϋ, στον τελικό της Ευρώπης το 1971 με τον Παναθηναϊκό και στον πάγκο τον Πούσκας.

 

Ο ''καλπάζων συνταγματάρχης'', όπως πέρασε στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, πέθανε το 2008, σα σήμερα 17 Νοεμβρίου. Αξέχαστος.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ 3-0 ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ