ΟΙ ''ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΣ'' ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ

 
Οργανωμένοι φίλαθλοι. Τι κόλπο είναι αυτό; Το λέει μόνο του. Δεν είμαστε μόνον ''φίλαθλοι'', δηλαδή οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και οργανωμένοι. Ύποπτο αυτό. Αυτό λέει όποιος σκέφτεται σωστά.

Οργανώνεται μ’ άλλους για κάποιο σκοπό. Όχι αέρα πατέρα. Και ο σκοπός δεν μπορεί να ’ναι άλλος από την κονόμα. Να κονομήσει δύναμη, εξουσία, επιρροή με απώτερο σκοπό να βγάζει κανένα φράγκο. Και να το παίζει αρχηγός και μπροστινός, στο νταηλήδικο και στο κουτσαβάκικο, ο έτσι ''οργανωμένος''. Ηγέτης της εξέδρας και έχει απορρίψει κάθε ιδέα  να βγάζει μεροκάματο τίμιο και αξιοπρεπές.

Αν δεν είναι πονηρός και τραμπούκος ο οργανωμένος, τότε έχεις να κάνεις με νούμερο. Ένα γραφικό τύπο. Κάποιον σαν τους παλαβιάρηδες στο τρελάδικο που το παίζει Μέγας Ναπολέων και με τη χαλασμένη φαντασία του οργανώνει στρατούς και πολέμους.
Μιλάμε για τους οργανωμένους, τους αρχηγούς και τους υπαρχηγούς. Τα ''στελέχη'' του οπαδικού κινήματος, όχι το μπούγιο που τους ακολουθεί. Μιλάμε γι' αυτούς που θέλουν να έχουν λόγο. Να επεμβαίνουν στα διοικητικά. Να σχολιάζουν τα οικονομικά, να διαφωνούν με τις μεταγραφές.
Ποια, λοιπόν, η σκοπιμότητα της «οργάνωσης»; Να είναι παρόντες οι αρχηγάρες των συνδεσμιτών. Να παίρνει θέση, να έχει άποψη η ''οργάνωση'' λες ότι είναι κόμμα, έστω εξωκοινοβουλευτικό. Και να λαμβάνεται υπ' όψιν από την κυβέρνηση της ΠΑΕ.
Διαβαστε ακομα: