ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΛΛΑ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

 
Προσωπικά δηλώνω πως τέτοιον θέλω στην ομάδα μου. Ποδοσφαιριστής που έρχεται από το παρελθόν, Και είναι πολύτιμος, πάντα. Η κοψιά του, η περπατησιά του στο γήπεδο, στο δείχνει. Ότι είναι παίκτης ομάδας. Της ομάδας σου. Της όποιας ομάδας. Δεν είναι άλλος σ’ άλλη ομάδα. Τα δίνεις όλα να τον έχεις στην δική σου ομάδα και με κλειστά μάτια του φοράς το περιβραχιόνιο.

Είναι αρχηγός ο Βιεϊρίνια. Το κύτταρο του είναι αυτό. Η γενετική του ταυτότητα. Πέρα από την όποια αξία του. Τον χρειάζεσαι στην ομάδα σου, ας είναι κι ένα, και δύο κλικ πιο κάτω. Όσο, όμως, μετράει ως ποδοσφαιριστής, ζυγίζει και η προσφορά του.

Το ‘χω πει, μ’ άλλη ευκαιρία. Το Νο1 άτομο σε μία ΠΑΕ είναι εκείνο που επιλέγει παίκτες. Που γνωρίζει τη μαστοριά να προτείνει ποδοσφαιριστές. Αυτόν, όχι εκείνον. Αυτόν για τούτο και για τον άλλο λόγο, μας είναι απαραίτητος. Εκείνον όχι, ας είναι παικταράς, δεν μας κάνει.

Στα 22 του ο Αντελίνο Βεϊρίνια ήρθε δανεικός στον ΠΑΟΚ το 2008. Άνηκε στην Πόρτο που τον έστελνε δεξιά κι αριστερά σ' άλλες ομάδες. Τον πήρε τηλέφωνο ο Φερνάντο Σάντος (1954), τότε προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Βεϊρίνια καπάκι επικοινώνησε με τον συμπατριώτη του Μπρούνο Άλβες (1981), που ως παίκτης της Πόρτο τον δάνειζαν κι αυτόν εδώ κι εκεί. Και επειδή ο Άλβες για την ΑΕΚ, στην οποία ήταν δανεικός, και για τον προπονητή της, τον συμπατριώτη Σάντος, τα έλεγε στο φιλαράκι του, ο Αντελίνο πήρε τις καλύτερες συστάσεις. Και για τον Σάντος και για την… ΑΕΚ .

Τελικά, ο Βεϊρίνια, γεννημένος 24 Ιανουαρίου το 1986, κατέληξε στον ΠΑΟΚ του Σάντος, όχι της… ΑΕΚ, όπως νόμιζε. Και στη Θεσσαλονίκη γνώρισε μία Καλαμαριώτισσα, την σύζυγο του. Ποιος να ήταν σίγουρος ότι με την επιστροφή στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2017, θα έπαιζε σίγουρα στον ΠΑΟΚ, μάλιστα θα ήταν καλύτερος, πιο ώριμος; Η φιγούρα του στο γήπεδο παραπέμπει σε τανκ, με πόδια βαρειά, λες είναι κολλημένα στο έδαφος. Σκαρί με βάσεις.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΛΟΡΕΝΣΟ