Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

 
Όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ στο πεντάλεπτο, το αυτό συνέβη και χθες με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να καταδείξει η ομάδα με τη πράσινη φανέλα ότι είναι μεγάλη. Πάντα μεγάλη. Με το 1-0 σε βάρος της η αντίδραση ήταν ακαριαία και υποδειγματική. Δυο γκολ σε δυο λεπτά, κι όχι μόνο. Κι ένα ακόμα που σωστά βέβαια ακυρώθηκε ως οφσάιντ για διαφορά στήθους, πιο σωστά οπισθίων προωθημένου ποδοσφαιριστή. Συν ένα δοκάρι, κι αυτό στο ημίχρονο, ήταν η απάντηση στο γκολ της ΑΕΚ.
Κατά κράτος πήρε την πρωταθλήτρια ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην επανάληψη αδυνατούσε να κρατήσει ρυθμό, με συνέπεια να φανούν οι αδυναμίες της ΑΕΚ, Στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι είναι  αυτοί που επέτρεψαν στην ΑΕΚ να χάνει το χρόνο της με τη μπάλα στα πόδια. Τίποτα δεν μπορούσε να ελπίζει η ΑΕΚ με τον εξοργιστικά αργό ποδόσφαιρο της. Κανένας αιφνιδιασμό να προκαλέσει, κανένας πανικό να δημιουργηθεί στους γηπεδούχους. 
Από γκέλες εκτός φαντασίας για ομάδες της κορυφής του πρωταθλήματος τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού. Σοβαρά; Για να μπει η μπάλα στα δίχτυα δεν φτάνει το λάθος, χρειάζεται και η συμμετοχή του σκόρερ. Η Ιστορία του ποδοσφαίρου είναι ένας ατέλειωτος σε αριθμό κύκλος χαμένων ευκαιριών σε γκολ. Ειδικά το 2 -1 ο 24χρονος Φώτης Ιωαννίδης έδειξε την κλάση του και το τσαμπουκά του. Ναι μεν λάθος του Μουκουντί, αλλά ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε μαγικά και θεαματικά.
Στο Καραϊσκάκη ο Άρης ήταν απογοήτευση σκέτη και ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο 3 -0. Από μια άποψη ''πετυχημένη'' η εμφάνιση του Άρεως αφού δεν έπαιξε ούτε για την ισοπαλία. ''Πέτυχε'', δηλαδή, αυτό που επιδίωκε, να χάσει με τα χέρια υψηλά  και τα πόδια ανοικτά κολλημένος στον τοίχο.
Ξαναβρέθηκε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ με το 3-1 στην Τούμπα επί της Λαμίας και έτσι προσδίδει μια άλλη, πιο έντονη, πιο καυτή διάσταση στη σύγκρουση της προσεχούς Κυριακής, στη Φιλαδέλφεια, Η ΑΕΚ ,με 65 βαθμούς κόντρα στους 66 του ΠΑΟΚ. Ο τρίτος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, με 62 πόνους, δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη με τον αντίπαλο του στον τελικό του  κυπέλλου Ελλάδος Άρη (48). Ο δε Ολυμπιακός(60) παίζει στη Λαμία.(36).
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ... ΚΛΕΙΣΤΑ