Ο ΠΑΟΚ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 

Πρωταθλητισμό αληθινό κάνει η ομάδα όταν σε κάθε αγώνα διεκδικεί τη νίκη. Μόνο τη νίκη. Με αξιοπρέπεια ποδοσφαιρική. Όχι να προσπαθεί σε κάποια παιχνίδια να πάρει τη νίκη αλεπουδιάρικα. Να κλέψει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ κάνει πορεία πραγματικού φαβορί, όπως αναμενόταν (;). Καταδεικνύει στο γήπεδο στοιχεία άγνωστα στον μέχρι σήμερα ιστορικό ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Είναι ένας ΠΑΟΚ ο οποίος, κρίνοντας τον συνολικά, παρουσιάζει σταθερά μια στέρεα ομάδα με σιγουριά σε ποιότητα απόδοσης και παραγωγή βαθμολογικής συγκομιδής. Πάντα στο ποδόσφαιρο λαμβάνουμε υπ' όψιν τον αντίπαλο, τους αντιπάλους Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, άλλωστε όπως και ο ΠΑΟΚ, σαν παραδοσιακοί διεκδικητές του τίτλου , παρουσίασαν αδυναμίες, όσο κυκλοφορούν στο πρωταθλητικό τόξο. Το ζήτημα είναι ότι η δουλειά πήγε ήδη στα play-off και κανένας από τους ''4'' δεν έχει σηκώσει τα χέρια.
Απεναντίας. Και οι ''4'' έχουν ελπίδα να κόψουν το νήμα πιο μπροστά από τους άλλους ''3''. Τι, τελικά, θα γίνει; 
Δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο τα ''αν'' και τα ''εάν''. Δεν ισχύουν αυτά τα κωλομπαρίστικα. Τι... θα γινόταν αν ο διαιτητής δεν είχε δώσει εκείνο το πέναλτυ ή αν δεν έχανε τα γκολ η ομάδα στον τάδε και στον δείνα αγώνα. Στο ποδόσφαιρο μετράει το ''ό,τι έγινε, έγινε''. Κι όμως κάποιοι λένε και ξαναλένε: Θα το είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, αν δεν είχαν χάσει τζαμπατζίδηκα βαθμούς. Είπαμε. Δεν υπάρχουν αυτά. Τα ''αν'' και τα ''εάν'' βγάζουν μελό και παράπονο, καμιά σχέση με ποδοσφαιρική λογική.
Να μάθουμε να χειροκροτούμε τον πρωταθλητή. Αν όχι αυτό, μην το ρίχνουμε στις εικασίες και τις συνωμοσίες. 
Λέγανε για τον ΠΑΟΚ, που ιδρύθηκε Απρίλιο του 1926. Σηκώσει ή όχι το κατσαρόλι, άξιο αναφοράς είναι πως έχει κάνει την υπέρβαση,  Δηλαδή; Έχει ξεχάσει τον κομπλεξικό ΠΑΟΚ του παρελθόντος. Ναι, αυτή ήταν η επιτυχία για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ καμία σχέση με το ιστορικό του παρελθόν, δεν είναι η συνέχεια της Ιστορίας του. Και στη νέα εποχή του ΠΑΟΚ δεν ταιριάζουν κλάψες. Και κατάρες για το κράτος της Αθήνας. Αρκούν οι δικές του δυνάμεις ο ΠΑΟΚ, αφού πλέον σε τίποτα δεν μειονεκτεί από τους αντιπάλους του στο γήπεδο.
Διαβαστε ακομα:

ΘΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΟΙΟ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ