ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ... ΠΑΓΙΔΑ ΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουνε αφεθεί στις...παρορμήσεις της ευρωπαϊκής διάκρισης. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά! Στο φινάλε έχουν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι έχουν τα φόντα να προχωρήσουν στα ημιτελικά. Να σνομπάρουν μια τέτοια ευκαιρία; Και να θέλουν δεν μπορούν! Σα να τους καλεί στο κρεβάτι, μάλιστα ημίγυμνη μια γκομενάρα. Θα πουν ''όχι''; Αν το κάνουν, δικαιολογημένα κινδυνεύουν να... παρεξηγηθούν.
Βεβαίως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ποιο πρωτάθλημα! Αν καταφέρουν να προκριθούν οι δυο ελληνικές ΠΑΕ, τότε το πρωτάθλημα μοιάζει για... δεύτερο πράμα. Ακόμα και σε σύγκριση με το γάμα κατηγορίας κύπελλο στην Ευρώπη, το conference. Δεν είναι champions league, όμως είναι ευρωπαϊκό κόλπο.
Η UEFA δεν μπορεί να βολέψει όλες τις ομάδες στις δυο διοργανώσεις κι έφτιαξε μια τρίτη, το κόνφερενς. Στα κυβικά του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Των τριτωνδεύτερων ομάδων, δηλαδή. Το 2022 το κόνφερενς πήρε η Ρόμα και το 2023 η Γουέστ Χαμ. Με λίγη τύχη γιατί όχι οι δυο ελληνικές ομάδες να μη φτάσουν στον τελικό, που έχει θα γίνει στην οπάπ αρένα, την έδρα της ΑΕΚ. Μέγα το κίνητρο. 
Καμιά τύχη δεν έχει ελληνική ομάδα στο champions league. Να προχωρήσει σε μια διοργάνωση στην  οποία προκρίνονται κάθε χρόνο τέσσερις ομάδες από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και δυο-τρεις από Γαλλία, Ολλανδία.
Διαβαστε ακομα:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ CLUB, ΟΧΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ