ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ

 
Νέος πρόεδρος στην super league ένας υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει καμιά σημασία το εν λόγω γεγονός το 2019, στις 14 Απριλίου; Καμία σημασία. Αν δεν εκλεγόταν ο της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου, τότε νέος πρόεδρος θα έβγαινε ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και θα αντικαθιστούσε τον υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κι όμως, για ένα άνευ σημασίας πόστο, αυτό του προέδρου της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, έγινε ο σκοτωμός. Παρασκηνιακή σφαγή! Ψηστήρια και ίντριγκες για να εκλεγεί ο ''δικός μας'', όχι του άλλου στρατοπέδου. Γιατί; Επειδή ακόμα το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο (στη φώτο, ).

Η super league, κύριοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι για να προωθεί τα συμφέροντα του πρωταθλήματος, όχι κάποιας ΠΑΕ, όχι κάποιων ΠΑΕ. Για να υπάρχει, λοιπόν, τόσο... καυτό ενδιαφέρον ποιος θα είναι πρόεδρος, ο υπάλληλος της μιας ΠΑΕ κι όχι μιας άλλης, αυτό σημαίνει πολλά. ''Κρύβει'' πολλά.

Και κάτι άλλο. Οι επτά ΠΑΕ που ψήφισαν τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ και οι άλλες πέντε τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ δεν... ψήφισαν κανένα από τους δυο υποψήφιους. Καμία ΑΕΚ δεν κέρδισε τη ψηφοφορία, κανένας ΠΑΟΚ δεν έχασε. Όλες οι ΠΑΕ ψήφισαν τον... εαυτό τους, τουτέστιν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Και καμία τα συμφέροντα του πρωταθλήματος.
Από το 1979 πρωτάθλημα επαγγελματικό. Κι όμως, το ποδόσφαιρο παραμένει ακόμα στα χρόνια του Μπουρνόβα. Την εποχή της τουρκοκρατίας. Μπουρνόβας, συνοικία της Σμύρνη.
Και να τι συνέβη, με την εκλογή του Λυσσάνδρου κι όχι του εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Βρήκαν την ευκαιρία οι επαγγελματίες παοκτσήδες, όσοι τρώνε ψωμί πλασάροντας τα παοκτσήδικα... φρονήματα τους. Επειδή προέκυψε ''συμμαχία'' Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και προτίμησαν τον ''αντίπαλο'' του εκπρόσωπου του ΠΑΟΚ στην εκλογή νέου προέδρου στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Έ, αφού έβγαλαν πρόεδρο τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, φως φανάρι, η δουλειά βρωμάει. Δηλαδή;

Ξεβρακώθηκαν, λέει, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, οι οποίοι τα... βρήκαν μεταξύ τους, επανασυνέστησαν το πάλαι ποτέ ΠΟΚ, με στόχο να πολεμήσουν τον ΠΑΟΚ. Τέτοιες ανοησίες. Τέτοιες γελοιότητες, που βέβαια υπάρχουν αυτιά να τις ακούνε και τις πιπιλίζουν.

Αποκάλυψη, με την ευκαιρία. Οι Μαρινάκης και Μελισσανίδης συνελήφθησαν στο ίδιο κρεβάτι με μανουλομάνουλο 21 Μαίων που τους το σύστησε ο Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού προηγουμένως είχε γευτεί τους χυμούς της πιτσιρίκας και έκανε πρόσκληση για τρίο στον Ιβαν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αρνήθηκε την ευγενική προσφορά του συνάδελφου καναλάρχη, διότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους... κωλοαθηναίους.

Γίνεται ποτέ αυτό; Ποιο. Να κάνουν τρίο ολέ με γκομενίτσα τα αφεντικά της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού; Ασφαλώς, όχι. Επειδή Μαρινάκης και Μελισσανίδης δεν απατούν την γυναίκα τους. Ακόμα, όμως, κι αν κάποιος θαρρεί ότι μπορεί να συμβεί τούτο το απίθανο, δεν σημαίνει πως οι δυο επιχειρηματίες έγιναν κολλητοί. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα της δικής του ομάδας. Μόνο. Συνέταιροι να γίνουν οι Μαρινάκης και Μελισσανίδης, συνιδιοκτήτες σε παπόρια και τράπεζες, στο ποδόσφαιρο θα είναι αντίπαλοι. Γιατί ο ένας δεν έχει εμπιστοσύνη στον άλλον.

Μόνο φιλιά στο στόμα δεν αντάλλαζαν στο πρόσφατο παρελθόν Μελισσανίδης και Ιβαν. Μαλακίες. Ποτέ δεν υπήρξαν φίλοι, σύμμαχοι. Τι χοντρομαλακίες είναι αυτές. Ο Μαρινάκης ενδιαφέρεται για τον Ολυμπιακό, όχι να κτυπήσει τη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και ο Μελισσανίδης. Το ίδιο και ο Σαββίδης, κοιτάει το καλό του ΠΑΟΚ, όχι να ανοίξει πόλεμο με το... κράτος των Αθηνών. Αυτές τις καμαρωτές παπαριές των ''επαγγελματιών'' μπαοκτζήδων.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ