ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

 

Το εύκολο είναι να πεις ότι ο Παναθηναϊκός άνοιξε την πόρτα της περιπέτειας και μπήκε στη διαδικασία της φθοράς όταν έχασε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι στη Ριζούπολη από τον Ολυμπιακό. Συντριβή 3-0 και απώλεια του πρωταθλήματος. Με “Χ” το έπαιρνε ο για τρία χρόνια ήδη πρόεδρος της ΠΑΕ Άγγελος Φιλιππίδης. Το ξαναπήρε για 7η(!) φορά σερί ο Κόκκαλης, με τρόπο πανηγυρικό, πιο πανηγυρικό δεν γίνεται.

Γιατί, όμως, έχασε εκείνο το ντέρμπυ ο Παναθηναϊκός, που δεν υστερούσε αγωνιστικά, παικτικά από τον Ολυμπιακό; Επειδή ήταν άρρωστος, διοικητικά. Άρα, η κατηφόρα δεν ξεκίνησε σα σήμερα στις 11 Μαίου, το 2003.

Δεν υπάρχει “κατηφόρα” και “ανηφόρα”, αφού την αμέσως επόμενη σαιζόν ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής. Και λοιπόν; Η νοσηρή κατάσταση στην ομάδα παρέμενε πάντα. Επιτέλους! Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, που με εξαίρεση τα δυο τελευταία χρόνια, δεν αξίζει χειροκρότημα, διότι το κερδίζει ο λιγώτερο κακός. Διότι το χαρίζει ο αντίπαλος.

Είναι ακόμα προβληματικός ο Παναθηναϊκός. Και η ευθύνη δεν βαραίνει κανέναν Αλαφούζο. Παίζουν μπάλα ακόμα οι αμαρτίες και μετά και προ πολυμετοχικότητας.

Δύο μόλις ημέρες μετά το 3-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη ξαναγίνεται, για δεύτερη φορά, παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Ουρουγουανός προπονητής Σέργιος Μαρκαριάν. Αποφάσεις στο πόδι. Προσλαμβάνεται ο Ισραηλινός Ιτζάκ Σουμ και στις 10 Ιουνίου νέος πρόεδρος της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Αργύρης Μήτσου.

Η τελική λύση δεν δόθηκε. Ο Παναθηναϊκός, για όσους ξέρουν, είναι στο περίμενε για την τελική λύση από το 2010, χρονιά που είδε πρωτάθλημα για τελευταία φορά.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ HOLLYWOOD ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ