ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

 
Να το ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ.  Αυτή είναι η ευχή. Ας αφήσουμε το γλύψιμο μερικών που κάνουν στον Σαββίδη. Το σήκωσε για τέταρτη φορά ο ΠΑΟΚ και γιατί όχι να το ξανασηκώσει και το 2025! Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Περισσότερο από τον ίδιον τον ΠΑΟΚ. Θα βοηθήσει το πρωτάθλημα αν κερδίσει πάλι την κούπα ο ΠΑΟΚ. Γιατί θα τον κάνει ακόμα σοβαρό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Να εξελιχθεί ο ΠΑΟΚ σε αληθινή ομάδα κορυφής.
Όχι να παραμείνει, όπως δεκαετίες μια μαϊμού ποδοσφαιρική δύναμη.
Δεν έχει να χάσει τίποτα π.χ. ο Ολυμπιακός αν του λείψει ένα πρωτάθλημα. Πάντα θα είναι ο Ολυμπιακός. Πάντα θα τον φοβούνται, ακόμα κι αν μια σαιζόν παρουσιάσει ομάδα αναξιόπιστη αγωνιστικά. Γιατί είναι ο Ολυμπιακός. Το ίδιο ισχύει, σε μικρότερο βαθμό, για την ΑΕΚ. Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν γίνεται λόγος. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Δεν έχει πρόβλημα, Παναθηναϊκός είναι και αντέχει. Όπως άντεξε στο ζοφερό φεγγάρι της οικονομικής δυσπραγίας και επανήλθε,

 

Ο ΠΑΟΚ είναι άλλο έργο. Μια ζωή στην απ' έξω. Και επειδή το πρωτάθλημα είναι μπίζνες, πρώτα μπίζνες, έχει ανάγκη την πελατεία των παοκτσήδων. Να μην απογοητευτούν μετά την ''αποτυχία'', μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019. Αυτό ενδιαφέρει. Να μη χάσει την εμπορικότητα του το brandname του ΠΑΟΚ. 

Να το ξαναπάρει, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ και του χρόνου, αφού βέβαια το αξίζει. Όχι, χαριστικά. Αν είναι έτσι, τότε δεν έχει καμιά αξία η... ευχή. Αν είναι ευχή κι όχι επιθυμία τεχνοκρατικού χαρακτήρα. Επιτέλους! Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από πραγματικά δεδομένα για να λειτουργήσει την κοινωνική του αποστολή. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΑΟΚΑΡΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ