ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ...

 

Πρωταθλητισμό αληθινό κάνει η ομάδα ;όταν σε κάθε αγώνα διεκδικεί τη νίκη. Μόνο τη νίκη. Με αξιοπρέπεια ποδοσφαιρική. Όχι να προσπαθεί σε κάποια παιχνίδια να πάρει τη νίκη έτσι κι αλλοιώς. Να κλέψει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ, γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού διέγραψε πορεία πραγματικού φαβορί. Κατέδειξε στο γήπεδο στοιχεία άγνωστα στον μέχρι σήμερα ιστορικό ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ήταν ένας ΠΑΟΚ ο οποίος, κρίνοντας τον συνολικά, παρουσίασε σταθερά μια στέρεα ομάδα με σιγουριά σε ποιότητα απόδοσης και παραγωγή βαθμολογικής συγκομιδής. Στάθηκε και ''τυχερός'' γιατί οι παραδοσιακοί διεκδικητές του τίτλου δεν ήταν στα καλύτερα τους.
Συγκεκριμένα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από ευνοϊκή θέση, αλλά στην πορεία κατέδειξε τις αδυναμίες του. Ήταν μαχητικός, ήταν Παναθηναϊκός, όμως όχι αρκετός για τίτλο.  
Το μέγα ερώτημα. Ποια θα ήταν η συνέχεια. Το αύριο. Στον ΠΑΟΚ, και στους άλλους τρεις.

 

Δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο τα ''αν'' και τα ''εάν''. Δεν ισχύουν αυτά τα κωλομπαρίστικα. Τι θα... γινόταν αν ο διαιτητής δεν είχε δώσει εκείνο το πέναλτυ ή άν δεν έχανε το γκολ η ομάδα σε εκείνη την ευκαιρία του αιώνα, πριν 15 ή 20 αγώνες. Στο ποδόσφαιρο μετράει το ''ό,τι έγινε, έγινε''. Γιατί κάποιοι λένε και ξαναλένε δεν θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αν το ένα κι αν το άλλο..  Είπαμε. Δεν υπάρχουν αυτά. Είπαμε. Τα ''αν'' και τα ''εάν'' βγάζουν μελό και παράπονο, καμιά σχέση με ποδοσφαιρική λογική.

 

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα άξια και πανάξια διότι ήταν καλύτερος. Αυτό να αντιληφθούν πρώτα οι παοκτσήδες, κι όχι ως οπαδοί. Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΠΑΟΚ επειδή έκανε την υπέρβαση, Ξεπέρασε, δηλαδή, τον κομπλεξικό ΠΑΟΚ του παρελθόντος. Ναι, αυτή ήταν η επιτυχία για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δεν ήταν συνέχεια της Ιστορίας του.. Η ίδια η Ιστορία του.

Μ' αυτό το νόημα να γίνει η κριτική. Ο  ΠΑΟΚ έχει εισέλθει στην εποχή όπου δεν παίζουν πλέον οι κλάψες. Οι κατάρες για το κράτος της Αθήνας. Στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις ο ΠΑΟΚ, δεν μειονεκτεί από τους αντιπάλους του στο γήπεδο.
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΑΟΚΑΡΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ