Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΙ ΦΗΜΕΣ

 
Δεν υπάρχει διαπλοκή και ποδόσφαιρο. Μιλάμε για όνειρα και φαντασίες, όχι για πραγματικότητα. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Τσίπρας παίχθηκε το παραμυθάκι της σχέσης με τον ΠΑΟΚ. Βολικό αυτό μόνο για τους πίτουρες. Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τη δικτατορία και το φεγγάρι του ΠΑΣΟΚ. Επί χούντας και Ανδρέα Παπανδρέου πράγματι έτσι ή αλλοιως σε κάποια άλφα βαθμό ίσχυε το παρασκήνιο, να υποστηριχθεί ή να καταδικαστεί μια ομάδα.
Σήμερα ούτε σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται η εμπλοκή κυβερνητικού παράγοντα στο πρωτάθλημα. Και είναι απλό το γιατί δεν λέγεται καμιά τέτοια μπούρδα. Δεν συμφέρει και τις δυο πλευρές. Και την ομαδούλα της προεδράρας και την ίδια την  κυβέρνηση.
Εύκολο να σπείρει κανείς μια φήμη. Ότι π.χ. ο Μητσοτάκης είναι υπέρ ή κατά του Ολυμπιακού. Αν ο πρωθυπουργός έχει κάτι, θετικό ή αρνητικό με τον Μαρινάκη, θα δράσει σ' άλλο γήπεδο, όχι στο ποδοσφαιρικό. Θα τον περιμένει στη γωνία και θα την φέρει στον χοντρό με άλλο χτύπημα. Με χάδι προνομιακό ή χαστούκι.
Πράγματι ο Ιβάν ήταν κώλος και βρακί με τον Σύριζα, ο δε Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε παιχνίδι της ΝΔ. Μη λησμονούμε ότι τα μμε του Ολυμπιακού το ΄χαν ρίξει στο πανηγύρι όταν το 2019 βγήκε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Ήταν μια... επιβεβαίωση ότι ο Σύριζα... βοηθούσε τον ΠΑΟΚ
 
Πάντα παίζουν σενάρια στη σέντρα. Και δίνονταν... εξηγήσεις και δικαιολογίες για το πως τελικά στήνεται η τράπουλα στο πρωτάθλημα. Ψοφάει ο κοσμάκης για καχυποψία. Και να μάθει τις ανομολόγητες σχέσεις επιχειρηματιών με την κυβέρνηση. Κι αν υπάρχουν τέτοιες, που πάντα υπάρχουν, δεν έχουν σκοπιμότητα στο ποδόσφαιρο. Αν είναι δυνατόν! Πρόκειται για κόμικ στόρυ να φανταστεί κανείς ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας αρχίζει αλισβερίσι με κυβερνητικούς ή εξωκυβερνητικούς νταήδες, προκειμένου να εξασφαλίσει την... εύνοια από τα κοράκια της διαιτησίας.
Ποτέ καμιά κυβέρνηση από το 1974 δεν ενδιαφέρθηκε να διαθέτει στο κομματικό της οπλοστάσιο έναν παραγκάρχη. Να δώσει το χρίσμα σε κάποιον της ποδοσφαιρικής πιάτσας, ικανό να στήνει ματς. Το πιο εύκολο να κατηγορηθεί η... κυβέρνηση γιατί μια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Το πιο βολικό γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα από άλλη ομάδα. Πόσο, όμως, αυτές οι κατηγορίες έχουν σχέση μα την αλήθεια; Καμιά σχέση.
Οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είναι οι πρώτοι που έριχναν λάδι στη φωτιά των θεωριών συνωμοσίας. Επειδή ήθελαν να περάσουν στους οπαδούς ότι έχασαν βρώμικα το πρωτάθλημα. Ότι η κυβέρνηση χάρισε το πρωτάθλημα, ότι πούστικα το έχασε η δική τους ομαδάρα. Όχι πως δεν γινόντουσαν στησίματα. Άλλο, όμως, ότι η βρωμοδουλειά ήταν... γραμμή από την κυβέρνηση.
Διαβαστε ακομα: