ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Διάβασα την «απολογία» ενός δημοσιογράφου, που από προσωπική ευαισθησία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, έγραψε πώς νοιώθει αηδιασμένος μετά τα πασίγνωστα επεισόδια .Ένα γήπεδο λίγο να διαφέρει από ζούγκλα. Αηδιασμένος ο δημοσιογράφος μάλλον διότι δεν έπιασαν τόπο οι δημοσιογραφικοί αγώνες του για την αλλαγή σελίδας στο ποδόσφαιρο. Γιατί δεν έφεξε η εξυγίανση και, επί της ουσίας, τα πράγματα είναι όπως τον καιρό της εγκληματική οργάνωσης.

Το σχόλιο του αποδυτηριάκια. Δεν υπάρχουν αλλαγές με «αγώνες». Στο ποδόσφαιρο και σε κάθε κοινωνικό τομέα. Καμία αλλαγή αληθινή δεν έγινε με… αγώνα. Αυτά τα λένε οι διπλωματούχοι απατεώνες. Οι λαϊκιστές. Αυτοί που επιβιώνουν πολιτικά και διαχρονικά λανσάροντας το ίδιο χόρτο.

Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι όσα έγραψε ο δημοσιογράφος τα εννοεί. Δεν είναι παπάτζα. Απλά το παιδί δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι οι αλλαγές δομών δεν έρχονται με τα λόγια. Με ευχές. Με καταγγελίες. Με όνειρα. Όλα αυτά στον κόσμο της πραγματικότητας θεωρούνται παπαρδέλες. Σκέτες.

Είμαι συγκεκριμένος. Το ποδόσφαιρο, δηλαδή το πρωτάθλημα, στην Ελλάδα το ορίζουν τα αφεντικά. Οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, παρά μόνο η προσωπική προβολή. Η προσωπική κονόμα, δηλαδή. Η προσωπική επίδειξη δύναμης, κι αυτή την εξαργυρώνουν εκτός ποδοσφαίρου. Πόσο πιο απλά να τα πεις!
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ