Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ, ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ

 
Δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός τη μπάλα που περίμενε κανείς, μάλιστα σε τελικό Ευρώπης, ώστε και να δικαιώνει την παρουσία του σε κόντρα υψηλού επιπέδου και να αξίζει την ιστορική διάκριση. Ναι, αλλά ποιον είχε αντίπαλο ο Ολυμπιακός; Την Φιορεντίνα, η οποία στο γήπεδο της ΑΕΚ, σκέτο Καραϊσκάκη, ήταν δειλή, φοβισμένη και σε καμιά περίπτωση ανώτερη του ''γηπεδούχου'' Ολυμπιακού.
Μ' άλλα λόγια η κρισιμότητα του παιχνιδιού όρισε την ''ποιότητα'' του και την αγωνιστική συμπεριφορά των αντιπάλων. Σημασία έχει ότι η ελληνική ομάδα στάθηκε στις ''απαιτήσεις'' του τελικού και ν' ένα μόνο, μ ένα μοναδικό γκολ πήρε όλα τα λεφτά από τη σέντρα. Στο 116 της παράτασης.
Εκεί που είχε φτάσει το έργο την παρτίδα θα κέρδιζε όποια ομάδα έστελνε το τόπι στο δίχτυ. Ένα γκολ θα έφτανε και θα περίσσευε. Το κατάφερε ο Ολυμπιακός με τον συνήθη ύποπτο, τον Μαροκινό Ελ Καμπί κι όλα τελείωσαν ονειρεμένα για τον κόσμο της ομάδας. 
Μετράει το γκολ. Μετράει το αποτέλεσμα. Μετράει η νίκη. Όλα τα άλλα - ποια άλλα;;; - ξεχνιούνται μετά το τέλος του τελικού. Κανείς δεν θέλει να θυμάται τις καλές, τις ευχάριστες, αλλά και τις επικίνδυνες, τις πονηρές φάσεις της μάχης. Σημασία έχει μόνο η κούπα. . 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ