ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ... ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

 
Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Βαρεθήκαμε να το ακούμε από τότε που γεννηθήκαμε. Και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Και δεν μας το λένε, από τότε που γεννηθήκαμε, μόνο οι βαζέλοι. Το επαναλαμβάνουν και οι γάβροι. Ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ομάδα είναι και η ΑΕΚ. Έτσι θεωρείται και η τρίτη της ιεραρχίας. Ότι και η ΑΕΚ είναι μεγάλη κι αυτή. Μεγάλες σε τι είναι οι μεγάλες μας ομάδες; Μη αφήσουμε στην απ' έξω τον ΠΑΟΚ, τον πρωταθλητή.
Μιλάμε ιστορικά, μη αλλοτριώνει την εκτίμηση μας το σήμερα, το χθεσινό χθες. Αν, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, τέλος πάντων να μην τις αδικήσουμε τις μεγάλες ομάδες μας, οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι πράγματι οι θέσεις στο βάθρο των νικητών τους ανήκουν. Στην κλάψα. Στη διαμαρτυρία. Στο παράπονο. Στην αδικία. Ναι, σ΄ όλα αυτά παίρνουν το μετάλλιο. Και ο κριτής δυσκολεύεται σε ποια από τις μεγάλες ομάδες μας να δώσει το χρυσό, και σε ποια το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο του… θύματος.

 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει βρωμιά, διαπλοκή, στησίματα, ένα σωρό πουστιές και οι μόνοι που δεν έχουν σχέση είναι οι μεγάλες ομάδες.

 

Δεν κέρδισε η ομάδα, π.χ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, ατάκα θα ακούσουμε ατάκες για σάπιο ποδόσφαιρο. Ότι οι δημοφιλέστερες ομάδες της χώρας είναι στο κυνηγητό από το παρασκήνιο. Ότι πολεμούν την ομάδα με τον πλουσιότερο ιδιοκτήτη, τις ομάδες με τους περισσότερους τίτλους. Και τα πιο ακριβά ρόστερ.

Μεγάλες ομάδες. Δείχνουν, όμως, πόσο μικρές κι ασήμαντες είναι ακόμα και στην πιο μικρή τους επίδειξη έλλειψης ψυχραιμίας
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΟΥΠΑ