ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΟΜΑΔΑ

 

Βάζει γκολ με τη φανέλα της τάδε ομάδας και σε βάρος της δείνα ο παίκτης και το πανηγυρίζει σαν τρελός. Γιατί; Επειδή πέτυχε αυτός το γκολ. Επειδή έκανε μια προσωπική επιτυχία, η οποία καταγράφεται στο βιογραφικό του. Δεν πανηγύρισε το γκολ του ο μαύρος επειδή ωφελήθηκε η τάδε ομάδα του. Ούτε διότι σκόραρε στην δείνα ομάδα. Το ίδιο, εντελώς το ίδιο θα αισθανόταν ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αν με τη φανέλα της κάθε άλλης τάδε ή  δείνα ομάδας. .

Ένας από τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που ψάχνουν το μεροκάματο σε άγνωστες ομάδες της τάδε και της δείνα χώρας. Σαν τσιγγάνος μετακινήθηκε μια εδώ, μια εκεί και, τελικά βρήκε τα πατήματα του στην Ελλάδα, στο δικό μας πρωτάθλημα   Παραμύθι ότι ''δέθηκε'' και αισθηματικά με την ελληνική ομάδα. Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του επειδή την... αγαπάει. Ούτε αρνείται την προσφορά της ΠΑΕ διότι την μισεί.

Δεν τον λες απλά επαγγελματία τον ποδοσφαιριστή. Είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματίας. Κάνει μια δουλειά, είτε μ' αυτήν τη φανέλα, είτε μ' άλλην. Παλεύει στο γήπεδο διότι αυτή είναι η δουλειά του, διότι αγαπάει τη δουλειά του, όχι την ομάδα, σήμερα αυτήν, αύριο μια άλλη.

Από τότε που παίζεται ποδόσφαιρο δεν έχουν περάσει ούτε δυο αιώνες. Είναι μάλλον... ενωρίς ακόμα να αντιληφθεί ο οπαδός ότι ο ποδοσφαιριστής θα έρθει και θα φύγει από την ομάδα. Δεν θα έρθει διότι... αγάπησε την ομάδα, δεν θα φύγει και πρόωρα διότι θέλει να την... προδώσει
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ