ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 
Η καλύτερη μας απόψε. Ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό με τρεις κόντρες ολότελα ενδιαφέρουσες. Όλα μέσα! Πριν ξεκινήσει το ματς. το όποιο ματς, δεν λέω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Για ποιο λόγο να κάνω προβλέψεις; Άσε να λαμβάνουν υπ΄όψιν τους οι άσχετοι τις ανοησίες. Αυτή η ομάδα έτσι, η άλλη αλλοιώς. Τα λένε οι αιώνιοι πίτουρες ότι αυτός ο παίκτης ή εκείνη η ομάδα γι' αυτό και για εκείνο το λόγο είναι οι καλύτεροι στην... Ευρώπη.
 
Σε παρακαλώ! Θεατής είμαι, όχι οπαδός. Ποδόσφαιρο θέλω να απολαύσω, όχι να ικανοποιήσω προσωπικές αδυναμίες. Την έριξε, λέει, την γκόμενα, βγήκανε ραντεβού, και μετά την καβάλησε στο σπίτι της. Την ξάπλωσε, μπήκε πράγματι μέσα της, τελείωσε ο δικός σου, όμως έρωτα δεν της έκανε. Το να αδειάσει μονάχα το σωληνάκι του δεν λέει τίποτα. 
 
Γιατί να μ' ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού; Και να μην εισπράττω το μεγαλείο και τη μαγεία του αγώνα και σκέτος μαλάκας μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής να έχω την αγωνία αν θα κερδίσει η ομάδα μου. Σα να πάω στο σινεμά ή το θέατρο και κάνω κέφι να αποδειχθεί τελικά αυτός κι όχι άλλος να είναι ο δολοφόνος. Ή να τσαντιστώ γιατί ο συγγραφέας αποφάσισε να συλληφθεί ή να γλυτώσει ο δολοφόνος, αντίθετα από τη δική μου επιθυμία.
 
Θεατής είμαι κι όχι συγγραφέας να φτιάχνω εγώ την πλοκή του έργου και να αποφασίζω ποιος, τελικά, έκανε τη δολοφονία.
Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ