ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

 
Μπάλα Ευρώπης από χθες. Την αράξαμε στην τηλεόραση με τη σιγουριά ότι θα δούμε... ελληνικό πρωτάθλημα. Μια δόση από το δικό μας πρωτάθλημα. Καμιά σχέση η ένταση και ο ρυθμός του ευρωπαϊκού ματς. Γιατί; Επειδή οι παίκτες των ελληνικών ΠΑΕ δεν τρέχουν όπως οι συνάδελφοι τους στις ευρωπαϊκές ΠΑΕ.

Πλήρες οκτάωρο. Κάποιοι επαγγελματίες χτυπάνε κάρτα κάθε μέρα στο προπονητήριο της ομάδας τους. Από τα μικρά τους χρόνια ίδια δουλειά έως να εγκαταλείψουν το επάγγελμα. Από τις 8.30 το πρωί μέχρι στις 6 το βράδυ. Αυτή είναι η δουλειά του, το μεροκάματο του.

Τι διάολο κάνει τόσες ώρες στο προπονητήριο ένας διάσημος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εκτός από την μπάλα έχει και τόσες άλλες ασχολίες, τις εξωγηπεδικές, αλλά σχετικές με τη μπάλα, μέσα και οι οικογενειακές του υποχρεώσεις; Αυτό που έκανε ήταν απλά να εργάζεται. Και ταυτόχρονα ξεκουραζόταν. Όπως το λέω. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όταν δίνεσαι, τότε η προπόνηση είναι ευχαρίστηση. Είναι χαλάρωση. Είναι παιχνίδι.

Στην Ελλάδα όταν ο ξένος χτυπιέται στις ασκήσεις, τα βάρη, ό,τι άλλο, τον ποδοσφαιριστή της ελληνικής ΠΑΕ θα τον τρακάρεις σε καφέ της Γλυφάδας.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΛΑΜΕΛΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Ο... ΜΑΡΙΟΣ