ΠΟΙΑ ΑΓΓΛΙΑ; ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΟΥΕΜΠΛΕΥ!

 
Τον περασμένο αιώνα ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία 1-1 από την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον και το σύμπαν έκανε λόγο για σούπερ ντούπερ έκπληξη. Τα χρόνια περνάνε, και οι δεκαετίες, αλλά η Αγγλία σε πείσμα τις συνεχείς αποτυχίες της δεν απομυθοποιείται. Είναι να μη σου βγει ο... μύθος. 
Τίποτα δεν άλλαξε από το 1 - 1 και το 0 - 0 στα παιχνίδια Έβερτον -  Παναθηναίκού. Το αγγλικό ποδόσφαιρο, μάλιστα, γιγαντώθηκε, αποβρετανοποιήθηκε, έγινε πιο μπαλαδόρικο, κι όμως παραμένει.. ίδιο.  Όχι ανταγωνιστικό διεθνώς. Ό μύθος, μύθος, μύθος. Η Αγγλία είναι Αγγλία και μετά το νέο, το χθεσινό πατατράκ. Την ήττα στο Ουέμπλεϋ από την Ελλάδα.
 
Δεν έγινε καμιά έκπληξη. Άλλαζαν τη μπάλα οι λευκοί και οι μαύροι Άγγλοι διεθνείς, αλλά δεν ήταν ικανοί να φτιάχνουν ευκαιρίες στην περιοχή των αντιπάλων. Ποια Αγγλία! Με το... μύθο, το βαρύ όνομα και το ότι αυτή γέννησε το παιχνίδι, και ό,τι άλλο παραδοσιακό, όλα αυτά δεν μετράνε στους Μαυροπάνους και Κουρμπέληδες. 
 
Ένας 25χρονο;ς Βαγγέλης Παυλίδης που δεν έχει παίξει στην Ελλάδα, τους έκλεισε το σπίτι. Με δυο γκολ την κηδεία τους έκανε στο πένθιμο Ουέμπλεύ. Υπάρχει διαφορά να χάνει η ομάδα 2 - 0 και να μειώνει σε 2 - 1. Άλλο πράμα να ισοφαρίζει, έστω στο 87, και να χάνει με δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις. Αυτό πέτυχε η Ελλάδα με τα δυο γκολ του Παυλίδη.  

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ