ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ... ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 47 βαθμούς και πίσω, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με διαφορά δέκα βαθμών. Ο δικέφαλος του βορρά έχει 37 πόντους και έχει σκοράρει 35 φορές. Μόλις ένα γκολ λιγώτερο απ΄ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Λεπτομέρεια;
Όχι, αν λάβουμε υπ' όψιν πόσα γκολ δέχθηκαν οι δυο ομάδες της κορυφής. Ο μεν Ολυμπιακός μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μόλις 14 φορές, ενώ ο ΠΑΟΚ στις έως τώρα 21 αγωνιστικές έφαγε 22 γκολ.
Η ΑΕΚ υστερεί του Ολυμπιακού βαθμολογικά, διότι έχει μαζέψει 43 πόντους, τέσσερις λιγώτερους, αλλά στα γκολ είναι σχεδόν ισάξια. Η ΑΕΚ με τους 43 βαθμούς έχει τέρματα 34 - 14.
Τον Παναθηναϊκό έσπρωξε στην κορυφή η άμυνα του, όχι τόσο η επίθεση του. Δέχθηκε ένα γκολ περισσότερο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, συνολικά μόνο 15, αλλά ''υστερεί'' επιθετικά με 25 μόνο τέρματα.
Πόσα γκολ βάζεις και πόσα τρως μαρτυράει σε μεγάλο βαθμό τι σόι ομάδα είσαι. Ασφαλώς η άμυνα είναι πολύ περισσότερο καθοριστική στην πορεία μια ομάδας.
Διαβαστε ακομα: