Ο ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Πήγε από Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ο Σλούκας, Και; Το αφεντικό του Παναθηναίκού έκανε πρόταση να αποκτήσει η ομάδα του από τον Ολυμπιακό και τον Σέρβο Νίκολα Μιλουτίνωφ.Και; Που θα καταλήξει ο παίκτης, τον οποίον θέλει και ιταλική ομάδα; Από αυτά τα σενάρια, που είναι πραγματικότητα αι όχι αέρα πατέρα ιστορίες ο οπαδόε δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τι να καταλάβει;
Φοβερό! Βασιληάς είναι ο οπαδός. Ο τίποτας, δηλαδή. Ο κανένας. Αυτός που υπηρετούν οι πάντες. Αυτός στον οποίον υποκλίνονται, με τα χέρια υψηλά και σπάσιμο της μέσης και πλατύ χαμόγελο οι παίκτες, φιρμάατοι κι όχι. Επειδή ο οπαδός δεν είναι θεατής μόνο, αλλά ο αληθινός πρωταγωνιστής. Χωρίς αυτόν, δηλαδή τον τίποτα, δεν υπάρχει έργο. Δεν υπάρχει παράσταση.
Σήμερα εδώ ο παίκτης, αύριο εκεί, μεθαύριο σ' άλλη ομάδα. Ο οπαδός αμετακίνητος. Σταθερός. Πιστός. Τι πιστεύει; Το τίποτα. Η πιο μεγάλη πίστη είναι αυτή. Η αληθινή πίστη. Η αόρατη. Η άπιαστη.
Ολυμπιακός. Παναθηναϊκός. Η ομάδα. Ιδέα. Ιδεολογία.Ένα σύνεφο, ένα σχημα παντοτινό. Ένα μαγικό αστέρι. Ποιος Μιλουτίνωφ; Ας είναι 2 μ. και 13 πόντους. Ένα όνομα είναι μέσα στ΄ άλλα.
Διαβαστε ακομα: