ΕΚΑΤΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

 

Αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ιταλία, κυρίως με τον δικηγόρο Τζιάνι Ανιέλι, να τον βοηθήσουν να γίνει ο πρώτος βιομήχανος, προκειμένου να σαμποταριστεί η άνοδος του κομουνιστικού κόμματος, με μία παραλλαγή έγινε και στην Ελλάδα. Μία η οικογένεια Ανιέλι που τα πήρε χοντρά από τις ΗΠΑ, τρεις οι οικογένειες στην Ελλάδα.

Μιλάμε σήμερα για το χοντρό παιχνίδι της CIA αμέσως μετά τον πόλεμο στην Ιταλία με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 23 Ιανουαρίου, το 2003, πέθανε ο ιδιοκτήτης της FIAT και της Γιουβέντους. Ο μεγιστάνας Τζιάνι Ανιέλι. Και λέμε να ρίξουμε κάποιες πάσες προς Ελλάδα μεριά...

Οι Αμερικάνοι βοήθησαν και τους Έλληνες εφοπλιστές. Τους χάρισαν εκατό λίμπερτυ, αυτά τα παπόρια των 10.000 τόνων, τα φορτηγά, όχι τάνκερ, που τα φτιάξανε για ένα μονάχα ταξίδι, γι’ αυτό τους έβαλαν επάνω μόνον τα απαραίτητα συμπράγκαλα στα αμερικανικά ναυπηγεία.

Άλλη η ιστορία της Ιταλίας, που δεν κόλλησε εμφύλιο πόλεμο όπως η Ελλάδα και το παιχνίδι δεν παιζόταν στα βουνά, αλλά με εκλογές. Με τον πόλεμο στον Ατλαντικό πνίγηκαν τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών, που είχαν τη βάση τους στο λιμάνι του Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Οι Αμερικάνοι ήθελαν να έχουν χώρες-δορυφόρους και για να το πετύχουν, με τη σιωπηρή συμφωνία της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής Ένωσης, έπαιζαν μονότερμα. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ρίξουν χρήμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, εκεί όπου ποντάρισαν με τον αρχοντάνθρωπο Τζιάνι Ανιέλι, τον μπουρδελιάρη και κοσμοπολίτη.

Αριστοκρατικός, σπουδαγμένος, λαοφιλής ο Ανιέλι έπαιξε με χαρτί μπανισμένο στη μεταπολεμική Ιταλία. Κάποιος άλλος, και με σημαδεμένη τράπουλα δεν ήταν σίγουρο πως θα πετύχαινε να σταματήσει το ρεύμα υπέρ του κομουνιστικού κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Το κόλπο της CIA, ο Ανιέλι και η Γιουβέντους