ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ;

 

Διχάζει πάλι, λένε, τον Σύριζα το πολυμεταχειρισμένο θέμα του ευρώ. Οι εφημερίδες τα γράφουν, δηλαδή. Πήρες πρέφα; Ό, τι θέλουν γράφουν οι φυλλάδες, ιδιαίτερα οι σοβαρές, που αυτές κάνουν το παιχνίδι.

Άλλοι συριζαίοι, λοιπόν, είναι με το ευρώ, άλλοι με τη δραχμούλα μας. Έτσι παίζει η ενημέρωση. Παραμύθια. Δεν υπάρχει καμμία διαφωνία στο κόμμα του Τσίπρα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Διχασμός πράγματι υπάρχει. Τι σόι κόμμα αριστερό, μάλλον πώς θα παριστάνει το αριστερό κόμμα ο Σύριζα αν δεν παίζει μπάλλα η διαφωνία τους. Οι ιδεολογικές τους συγκρούσεις. Δηλαδή;

Στον Σύριζα το έργο είναι καθαρά ποδοσφαιρικό. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ποια τάση θα επιβληθεί στην άλλη. Ποια ομάδα συντρόφων θα περάσει το δικό της. Και μια ιδεώδης αφορμή, κάργα πολιτικοποιημένη είναι αυτή, Δραχμή ή, Ευρώ.

Ο αποδυτηριάκιας δίνει τη λύση. Δολάριο. Να μπει στο παιχνίδι της κόντρας στο Σύριζα και η πρόταση για το δολάριο. Γιατί να τρώγονται μεταξύ τους μόνο για το πρώην ελληνικό νόμισμα και το σημερινό ευρωπαϊκό. Να προβληματιστούν μήπως είναι καλύτερο για την Ελλάδα το δολάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο μητροπολίτης στον προεκλογικό αγώνα