ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

 

Μπίζνες. Κλασικά πράγματα. Τοποθετώ κεφάλαιο σε μια δουλειά στην οποία ποντάρω, την οργανώνω ακόμα περισσότερο αν παρουσιάζει προβλήματα, ελλείψεις, διαχειρίζομαι με το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο το πρότζεκτ, με σκοπό να εξαντλήσω τις όποιες δυνατότητές του. Και κονομάω.

Αυτός είναι ο στόχος του μπίζνεσμαν. Τους υγιούς μπίζνεσμαν. Εκείνος ο οποίος μπαίνει σε μια δουλειά χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά και για το πρότζεκτ και για να κερδίσει, είναι ΥΠΟΠΤΟΣ. Καλή ώρα κάποιοι μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ στην Ελλάδα. Εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο για άλλους λόγους, άσχετους με το αντικείμενο.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στηβ Μπάλμερ εξαγόρασε με δυο δις δολάρια τους Los Angeles Clippers. Αγαπάει το μπάσκετ; Αδιάφορο. Δεν αποκλείεται να αγαπάει το μπάσκετ, όπως και να είναι οπαδός της ομάδας στην οποία με το πακέτο του έγινε μεγαλομέτοχος.

Το παλληκάρι έκανε μια εμπορική κίνηση. Θεμιτό. Γιατί; Είπαμε. Για να κερδίσει χρήματα από την επένδυσή του. Γιατί άλλο; Όχι για να βρίζει τους διαιτητές. Επιχειρηματίας είναι, όχι κομματάρχης χούλιγκαν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο παίκτης - σημαία της Αμερικής