ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Στην Βουλγαρία αυτές τις ημέρες τσακώσανε 5-6 τύπους με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σοβαρή κατηγορία αυτή, κακουργηματικού χαρακτήρα, όταν θίγονται συμφέροντα εθνικά.

Άλλο λες, κι άλλο πολύ περισσότερο γράφεις π.χ. ότι κυκλοφορούν ποντίκια στα ασφαλιστικά ταμεία, κι άλλο ότι η γυναίκα του τάδε του φοράει κέρατο.

“Ενισχύθηκε” ο νόμος μετά την ιστορία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Κάποτε ήταν απαγορευμένη και η διασπορά αληθινών ειδήσεων στην Ελλάδα. Μην τη μπερδέψουμε την κουβέντα, όμως.

Σοκαρίστηκαν στην Ελλάδα κάποιοι που έχουν καταθέσεις στην Βουλγαρία. Επειδή στη γειτονική χώρα, την πιο φτωχή της ενωμένης Ευρώπης που παίζει ακόμα με το εθνικό της νόμισμα, το λέβα, το επιτόκιο είναι πάρα πολύ πιο ευνοϊκό σε σύγκριση με τις ελληνικές τράπεζες. Και σε καταθέσεις σε ευρώ, μάλιστα.

Τι έγινε από το περασμένο Σάββατο στη Βουλγαρία, όπου οι τράπεζες δουλεύουν και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Δύο τράπεζες κατέβασαν ρολά επειδή στα καταστήματά τους ουρές ο κόσμος να αποσύρει τις καταθέσεις τους. Τι έγινε;

Διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο κόσμος μάσησε, τρόμαξε μήπως χάσει τα λεφτουδάκια του. Η αντιπολίτευση που θέλει να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 5 Οκτωβρίου έκανε τη βρωμοδουλειά. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ζει, και καθοδηγεί.

Διαβάστε ακόμα:

Στημένη η δουλειά με την καμαριέρα του Στρος Καν