Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Η Αργεντινή έχασε τον πόλεμο. Ποια Αργεντινή; Η Ελλάδα μας ενδιαφέρει. Και λέμε ό, τι λέμε για τους Αργεντινούς επειδή είναι ομοιπαθείς με τους Έλληνες. Εμείς απλά και μέχρι σήμερα, στα χαρτιά, για να κάνουμε ταμείο, γλυτώσαμε την χρεοκοπία.
 
Στην πραγματικότητα και η Ελλάδα έχει μπατηρίσει, μάλιστα πριν σκάσει το κανόνι στο Μπουένος Άϋρες, όμως στη χρεοκοπία τη δική μας δεν μπήκε η σφραγίδα. Οι ξένοι, οι δανειστές μας έχουν κρίνει ότι δεν τους συμφέρει να μας εγκαταλείψουν.
 
Σκέπτομαι. Εάν έμπαινε η βούλα της επιλεκτικής ή, όχι χρεοκοπίας στην Ελλάδα τι σήμαινε αυτό; Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η καταστροφή. Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα. Το τέλος. Η κόλαση. Ποιος Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας. Όλοι θα είχαν κρυφθεί. Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Σε τέτοιες ώρες δεν βλέπει ο άλλος με έγχρωμα γυαλιά. Όποιον πάρει ο Χάρος.
 
Η Αργεντινή είναι άλλο έργο. Θα επανέλθει. Όπως έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν. Η Ελλάδα έτσι και έτρωγε την κλωτσιά, είχε τελειώσει. Δεν γνωρίζω κανέναν που γκρεμοτσακίστηκε, σωριάστηκε στα συντρίμια και επειδή ακόμα ανέπνεε τσούκου-τσούκου ανέβηκε τα βράχια του γκρεμού. Ούτε ένας.