ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ!

 

Ένα γεγονός που λέει πολλά. Πάρα πολλά. Εγώ απλά, σαν πονηρός που είμαι, σκέπτομαι το αίμα που χύθηκε αιώνες ανάμεσα σε Ισπανούς και Άραβες. Ατελείωτο νταραβέρι. Μπουκάρανε οι σκούροι, τους ξεμπουκέρνανε οι λευκοί. Ορμάγανε ξανά μανά οι μουσουλμάνοι, άντε πάλι να τους διώξουν οι καθολικοί.

Λέμε για την Ελλάδα. Εκείνο το φουκαριάρικο Μαρόκο το είχαν κάνει τρυπητήρι για τυρί στη μακαρονάδα Άραβες, Ισπανοί, Γάλλοι. Κι έγινε μιά άλλη μπούκα, χωρίς στρατά και αίματα. Στην Ισπανία αυτή τη φορά των Αράβων με τα πακέτα τους.

Το deal. Το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι «έδωσε» το όνομά του στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, που στα χαρτιά σταμάτησε να λέγεται “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Νέο όνομα το “Abu Dhabi”. Πολλά τα λεφτά. Από το 2014 μέχρι το 2034, για 20 χρόνια η Ρεάλ θα κάνει παντελόνι 25 εκ. ευρώ κάθε χρόνο, στη σούμα 500.

Ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, που γεννήθηκε σα σήμερα 8 Ιουνίου, το 1895, ήταν ο Απόστολος Νικολαίδης της Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι μόνον αθλητής και πρόεδρος. Ο Μπερναμπέου υπήρξε ποδοσφαιριστής, προπονητής και πρόεδρος, κυριλάτος και παρασκηνιακός. Είναι το πιο μεγάλο όνομα στην Ιστορία της ποδοσφαιρικής βασίλισσας.

-Είναι πολλά τα λεφτά, Σαντιάγκο, δεν μπορούσαμε να πούμε «Όχι» στα πετροδολάρια, απολογήθηκαν στον πατριάρχη της Ρεάλ πριν υπογράψουν.

Μέσα από τον τάφο του ο Μπερναμπέου συμφώνησε και ευλόγησε το deal. Νεκρός είναι, όχι και μαλάκας.

Διαβάστε ακόμα:

Εκανε σινεμά τη λογοτεχνία