ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ... ΑΘΛΗΤΙΚΑ!

 

Βρήκανε λεφτά. Είκοσι εταιρείες θα δώσουν το κατά δύναμιν στους Έλληνες υποψήφιους ολυμπιονίκες εν όψει των αγώνων του 2016 στην Βραζιλία. Το κράτος έχει βαρέσει φαλιμέντο και κόβει, και ξανακόβει, με κουρευτική μηχανή που χρησιμοποιούν στα ζώα, όχι στα κομμωτήρια, τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ναι, αλλά ο πρωταθλητισμός έχει έξοδα. Ο πρωταθλητισμός επιπέδου ολυμπιακών αγώνων.

Και τα κατάφερε η επιτροπή ολυμπιακών αγώνων. Εξασφάλισε χορηγίες που θα πηγαίνουν κατ' ευθείαν στους πρωταθλητές. Δεν θα μεσολαβεί η ομοσπονδία, για να μην καταλήγουν τα λεφτά σ' άλλες τσέπες, για άλλους λόγους.

Εδώ μιλάμε για ξεβράκωμα. Ας το πούμε απομυθοποίηση. Ο χορηγός και δικαίωμά του, και δεν είναι υπόλογος γι' αυτό, θα δώσει το πακέτο για να διαφημιστεί. Αυτό, όμως, δεν βγάζει αποτέλεσμα αν τα λεφτά τα πάρει αέρα πατέρα η ομοσπονδία ή, διατεθούν ψάξε βρες για τις ανάγκες του αθλητισμού. Ποιος ασχολείται με
τον αθλητισμό;

Η νίκη, η διάκριση, το μετάλλιο, το ρεκόρ φέρνει τη διαφήμιση. Αυτά πεθάνανε, όμως. Σήμερα με τα φάρμακα ο ολυμπιονίκης έχει χάσει την αίγλη του. Ποιος τον ξέρει; Ολυμπιονίκης είναι και την άλλη μέρα ξεχνάς το όνομά του. Ποια διαφήμιση;

Και ποια Ελλάδα! Η ολυμπιακή επιτροπή, δηλαδή, προκειμένου η Ελλάδα να γνωρίσει επιτυχίες το 2016 κατέβηκε στο πεζοδρόμιο να βρει λεφτά από επιχειρηματίες. Σοβαρά; Δεν το 'πιασα ότι η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα θα αρχίσει να χοροπηδάει επειδή κάποιος ντοπαρισμένος ανέβει στο βάραθρο των ολυμπιακών αγώνων. Να μου λείπει.

Διαβάστε ακόμα:

Χαρτοπαίκτες με τίτλους ευγενείας