ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Σκηνικό του 2000. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και έχει φτάσει πολύ νωρίς στο γραφείο του στο Σύνταγμα. Το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, μία υπερπολυτελής και διπλά τεθωρακισμένη μερσεντές, έχει παρκάρει μπροστά στο υπουργείο, στην οδό Νίκης.

Την ίδια ώρα ένα δικαστικός επιμελητής μπαίνει στο υπουργείο. Κρατάει ένα μάτσο χαρτιά και κατευθύνεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα, στον οποίον ανακοινώνει τον σκοπό της επίσκεψης του. Η εντολή που έχει είναι να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπουργικού αυτοκινήτου και να το βγάλει σε πλειστηριασμό.

Για το σκοπό αυτό ένας γερανός βρίσκεται σταματημένος στην οδό Μητροπόλεως. Οι συνταξιούχοι βουλευτές και δικαστές που διεκδικούν αναδρομικά πολλών ετών, και έχουν κινήσει την υπόθεση, παρακολουθούν εκ του μακρόθεν την έκβαση της επιχείρησης.

Γιατί το αναφέρω τούτο το άγνωστο περιστατικό; Της πουτάνας το μαγκάλι γίνεται για τις διεκδικήσεις μέσω της δικαστικής οδού πολιτών, προμηθευτών, υπαλλήλων συμβασιούχων που ζητάνε τα λεφτά τους από τους δήμους και το κράτος. Ο χαμός. Το χάος. Δεν βρίσκεται άκρη. Δεν ανησυχώ, όμως. Κι αυτό θα λυθεί με τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος την πήδηξε την Ελλάδα;