ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ, ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Μεσογειακή διατροφή με εισαγόμενα(!!!) προϊόντα διαφημίζουν οι υπεύθυνοι του ελληνικού τουρισμού στους επισκέπτες της χώρας. Φοβερά πράγματα. Η εγχώρια παραγωγή των οσπρίων, που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής, ανέρχεται στους 10.000 τόνους, ενώ η κατανάλωση ξεπερνά τους 45.000 τόνους. Άρα; Θα τρώμε μεσογειακά και θα τρώνε οι τουρίστες με τροφές πακεταρισμένες από το εξωτερικό, μάλιστα και από χώρες εκτός λεκάνης Μεσογείου.

Τα 90-95% της φακής που καταναλώνεται στην Ελλάδα προέρχεται από Καναδά, ΗΠΑ και Τουρκία. Τα 65-70% των ρεβυθιών εισάγεται από το Μεξικό και την Τουρκία. Τα 55-60% των φασολιών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αλβανία και την Αργεντινή.

Είμαστε για κλάματα. Γιατί βγάζουμε τα καλύτερης ποιότητας όσπρια, όπως τη φακή Εγκλουβής, τα φασόλια Πρεσπών, τα ρεβύθια Λισβορίου και τη φάβα Σαντορίνης.
Σενάριο. Αν απαγορευόντουσαν οι εισαγωγές λόγω κόστους, τότε θα μας έλειπαν:
- Οι φακές. Παράγουμε 7.500 τόνους και εισάγουμε άλλες 10.000 τόνους, για να καλύψουμε τις ντόπιες ανάγκες.
- Το χοιρινό κρέας. Παράγουμε 111.000 τόνους και καταναλώνουμε 290.000 τόνους.
- Τα φασόλια. Τρώμε 35.000 τόνους, οι 24.000 περίπου είναι εισαγωγής.
- Το μαλακό σιτάρι. Από το ένα εκατομμύριο τόνους που απαιτείται για τον άρτον τον επιούσιον η Ελλάδα παράγει μόλις 351.000 τόνους.
- Το βόειο κρέας. Από τους 158.000 τόνους που τσακίζουμε κάθε χρόνο, μόλις 20.000 τόνοι παράγονται στην Ελλάδα.

Αυτή δυστυχώς είναι η ακτινογραφία της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας . Γιατί έχουμε εγκαταλείψει τη γη με τη μετατροπή της χώρας από γεωργική σε μεταπρατική. Και ...εισαγόμενη.

Διαβάστε ακόμα:

Η απίστευτη δικαιολογία του καταχραστή!