ΝΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

 

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επίμονα κατάργηση των μνημονίων, η συνδικαλιστική του παράταξη υπέγραφε συμβάσεις για μειώσεις μισθών. Η πληροφορία είναι απόλυτα έγκυρη. Και ιδού τα στοιχεία.

Το 2012 που ώς γνωστόν ήταν χρονιά εκλογών, οι κομματικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την πλειοψηφία στα Ελληνικά Πετρέλαια υπέγραψαν συμφωνία για μείωση μισθών πάνω από 10% για τους νεοεισερχόμενους, αύξηση ωραρίου κατά 10 λεπτά την ημέρα, που σημαίνει απλήρωτη εργασία 12 ημερών ετησίως και είσοδο εργολάβων στο χώρο φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους εργαζόμενους του κλάδου από την συλλογική σύμβαση εργασίας. Το ίδιο συνέβη και στη μελετητική εταιρία στο χώρο της Ενέργειας Ασπροφός πάλι με τις υπογραφές των συνδικαλιστών της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Στον ΗΣΑΠ, το σωματείο του χώρου, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τη ΔΑΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που ενσωματώνει τις μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 35%. Στον κλάδο του Εμπορίου, συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν την υπογραφή τους σε σύμβαση που προβλέπει μείωση στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων κατά 6,7%. Μειώσεις μισθών με την υπογραφή συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε και στον κλάδο της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, με την τριετή σύμβαση που υπογράφτηκε το Μάιο του 2013 ανάμεσα στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την πλειοψηφία («Αυτόνομη Παρέμβαση» – ΠΑΣΚΕ) στο κλαδικό σωματείο (ΠΑΣΕΝΤ) των ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων.

Ο ΠΑΣΕΝΤ, μέ πρόεδρο τον Θ.Βασιλόπουλο που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε ΣΣΕ και με τη Διεθνή Ναυτική Ένωση, που προβλέπει μειώσεις 15%. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να επικαλεστεί το ΚΚΕ για να αποκρούσει νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη πριν λίγο καιρό, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέταγε ορισμένες ψευτο-ανατρεπτικές κορώνες, όταν θόλωνε με συνθήματα το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής του, έλεγε ότι θα στηριχθεί στη λαϊκή κινητοποίηση για να διώξει τα μνημόνια και την τρόικα.

Ομως και τότε, οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα είχαν συμβάλει με τη στάση και την υπογραφή τους στις μειώσεις μισθών που επιβάλλονταν «με την οκά», την περίοδο που έληγαν οι «προ κρίσης» κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη βόμβα με συνεργασία Σύριζα - ΝΔ