ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέφυγε συστηματικά τις τελευταίες ημέρες να εμπλακεί στη διαμάχη για την οικονομία, τα ομόλογα και τις καταθέσεις, θέματα που ήταν το ψωμοτύρι του στο πρόσφατο παρελθόν.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν διαμηνύσει ότι παίζει το κεφάλι του, γι' αυτό και θα έπρεπε να περιοριστεί στο θεσμικό του ρόλο και να μην ανακατευτεί στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών. Αυτό έπραξε. Κανείς, όμως δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο άμεσο μέλλον.

Είναι γνωστό ότι έχει μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα για όσα έπραξε αρχικά ως υπουργός Οικονομικών και μετά ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και κυρίως για κάτι κουβέντες που του ξέφυγαν όταν είχε φουντώσει η διαμάχη για το Γκρέξιτ.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης γνωστό ότι ο κορυφαίος τραπεζίτης λειτουργεί υπό την προστασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ελλάδα να ανοίξει μέτωπο και γι' αυτό το θέμα με τον Μάριο Ντράγκι, αξιώνοντας την απομάκρυνσή του. Στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται ότι για τη θέση αυτή προορίζεται η Λούκα Κατσέλη, η οποία πάντως παίζει και για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμα:

Γκάφα ολκής που απειλεί τις εκλογές