ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πλούσιοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που κάνουν κάθε χρόνο οι Έλληνες. Δυστυχώς για την Οικονομία, δυστυχώς για την κυβέρνηση και ακόμη πιο δυστυχώς για τους άλλους φορολογούμενους, μόνο 39.000 από τα δέκα εκατομμύρια του πληθυσμού δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Που τι σημαίνει; Σημαίνει ότι τους υπόλοιπους λεφτάδες πρέπει να τους βρει η κυβέρνηση και μετά να τους φορολογήσει, για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού από τους έχοντες, όπως έχει δεσμευτεί στους εταίρους και δανειστές μας.

Το εγχείρημα για αύξηση των φορολογικών εσόδων φαντάζει ακόμη πιο δύσκολο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι πολίτες με εισόδημα άνω των 100.000 φορολογούνται ήδη όσο κανείς άλλος Ευρωπαίος. Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης φτάνει το 49%.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην Πορτογαλία είναι 48%, αφορά μάλιστα εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ. Στην Ισπανία ο ανώτατος συντελεστής φτάνει το 30,5% και επιβάλλεται σ' αυτούς που έχουν εισόδημα άνω των 300.000 ευρώ.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες; Ή Γερμανία επιβάλλει φόρο με συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 250.730 ευρώ, ενώ η Γαλλία έχει τον ίδιο ανώτατο συντελεστή, αλλά για εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο άνθρωπος που δάνειζε κράτη