ΒΡΟΧΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τα επιδόματα πέφτουν σαν τη βροχή στη ΔΕΗ. Αυτή τη φορά, με πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ, που θα πει Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το νέο επίδομα, που στην ουσία είναι παλιό, αλλά καταργημένο από 2012, λέγεται «επίδομα βάρδιας» αφορά συνδικαλιστές και ανέρχεται σε 1000 ευρώ μηνιαίως.

Είναι μάλιστα ανεξάρτητο από τα άλλα που δόθηκαν με τη νέα Συλλογική Σύμβαση. Η ...οξεία αυτή επιδοματίτιδα δεν χαρακτηρίζει μόνο την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διακυβέρνηση της μνημονιακής ΝΔ, επί των ημερών της οποίας υπογράφηκαν συμβάσεις με εργαζόμενους ανάλογες με αυτές της ΔΕΗ

- ΕΛΠΕ (30 Απριλίου 2012): περιλαμβάνει ημερήσιο επίδομα σίτισης 4,80 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα και αναφέρει ότι η αξία αυτού του τροφείου θα δίδεται και στο δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα και στο επίδομα αδείας ακόμα και στην αποζημίωση που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι.

- ΣΤΑΣΥ (3 Νοεμβρίου 2014): διατακτική τροφής 4 ευρώ ημερησίως.

- ΔΕΣΦΑ: παρέχεται σίτιση.

Τα στοιχεία αυτά κατέθεσε στη Βουλή ό Π. Λαφαζάνης, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την τακτική των επιδομάτων στη ΔΕΗ.

«Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε η κυβέρνησή σας; Γιατί δεν ακούστηκε φωνή καθόλου; Εσείς πού ήσασταν τότε; Μήπως διαβάζατε κι εσείς;» ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης εκ των υστέρων έλεγε: «κακώς, κάκιστα». «Τώρα το λέτε αυτό; Μα εσείς είπατε πως αν υπογραφόταν τέτοια σύμβαση στη ΔΕΗ όταν ήσασταν κυβέρνηση, δεν θα το δεχόσασταν. Έγινε επί της κυβέρνησής σας, με εσάς σε κεντρικό ρόλο» του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.

Λίγο νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει ως... προνόμια που «δεν πρέπει να υπάρχουν» τους παιδικούς σταθμούς, τα τροφεία, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και υποστήριξε ότι υπάρχει «διακριτική μεταχείριση» υπέρ των εργαζομένων στο Δημόσιο. «Δεν μου κάνει εντύπωση αυτή η πρακτική. Εξάλλου, χεράκι - χεράκι πηγαίνατε με τον Φωτόπουλο μέχρι που αποφασίσατε να μην τον βάλετε στα ψηφοδέλτιά σας», είπε κάνοντας λόγο για «μικρά φέουδα εξουσίας με σκληρούς συνδικαλιστές, που παρέα με τους πολιτικούς τους πάτρωνες υπογράφουν αυτές τις συμβάσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Λεφτά υπάρχουν, λέει και ο Σύριζα