ΑΓΡΙΟ ΧΕΡΙ ΒΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

Ο Βαρουφάκης σκληραίνει τη στάση τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τη μία πλευρά προειδοποιεί τους δανειστές με στάση πληρωμών και από την άλλη ζητεί από τους φορείς του δημοσίου να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μετατραπούν σε ρέπος.

Δεδομένου μάλιστα ότι παρατηρείται μία κάποια απροθυμία εκ μέρους τους, μαθαίνω ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι έτοιμος να καταθέσει εντός της προσεχούς εβδομάδος στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών τους. Με τα χρήματα αυτά, γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια, θα πληρωθούν όχι οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές, αλλά οι μισθοί και οι συντάξεις του Μαΐου.

Τα ταμειακά προβλήματα τη δημοσίου είναι μεγάλα. Ο Βαρουφάκης λέει πως αν οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής λιτότητας δεν υποκύψουν, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος. Όλα δείχνουν ότι στις συναντήσεις του σε ΗΠΑ και Ευρώπη ο υπουργός έπεσε πολλές φορές σε τοίχο.

Διαβάστε ακόμα:

«Χρόνος υπάρχει» αντί για «λεφτά υπάρχουν»