ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η τρόικα πέθανε αλλά ο Πόλ Τόμσεν ζει και βασιλεύει και εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί. Πάνω που η κυβέρνηση πήγε να χαρεί για την προσέγγιση με τους δανειστές, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι καμία εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν δεν θα γίνει, αν δεν λυθεί προηγουμένως το πρόβλημα της διόγκωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Η νέα συνταγή που λανσάρει ο τύπος είναι κούρεμα του χρέους, εάν και εφόσον δηλαδή το αποδεχθούν οι εταίροι, ή νέα άγρια λιτότητα.

Η ντρίπλα Τσίπρα δεν έπιασε. Αυτό δείχνει η εξέλιξη αυτή. Το κόλπο του να τα βρεί με τους δανειστές με πολιτική απόφαση και όχι οικονομίστικα, έπεσε πάνω στον Τόμσεν, ο οποίος έχει λόγους να θέλει να εκδικηθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, που πρώτος έθεσε θέμα αποβολής της τρόικας από την Ελλάδα. Η αντίδραση του έχει χαρακτήρα ρεβάνς για τον πρόσκαιρο, όπως αποδεικνύεται παραγκωνισμό του από τις ελληνικές υποθέσεις.

Η δανέζικη εφημερίδα EkstraBladet δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο όπου περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τον βίο και την πολιτεία του «σκληρού» του ΔΝΤ και εκφράζει εύστοχα το αίσθημα της κοινής γνώμης. «Ο φιλόδοξος Πολ Τόμσεν αμείβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι την ώρα που υποχρεώνει τους Έλληνες και τους Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 57χρονος Τόμσεν είναι «σχεδόν άγνωστος στη Δανία, αλλά κορυφαίος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο οποίος μαζί με ελεγκτές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιολογήσει αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Διαβάστε ακόμα:

Μόλις 5000 πολίτες χρωστούν το 77% των φόρων