ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Με μία εικόνα που τον δείχνει να κάνει δηλώσεις, έχοντας δίπλα του έναν χαμογελαστό Γιάνη Βαρουφάκη, προσπάθησε ο πρωθυπουργός να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις φήμες για οργή του κατά του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τις δηλώσεις του περί φορολόγησης των τραπεζικών αναλήψεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας άστραψε και βρόντηξε και με τις εξαγγελίες του υπουργού του για φορολόγηση με 30% των εντός Ελλάδος και με 15% των εκτός Ελλάδος αδήλωτων καταθέσεων , που είχαν σαν αποτέλεσμα φυγή 300 εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός υποχρέωσε τον Βαρουφάκη σε ανασκευή των εξαγγελιών του κι αυτό το άδειασμα του υπουργού αναζωπύρωσε σενάρια για απομάκρυνση του από την κυβέρνηση μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έχει αναλάβει μέρος των αρμοδιοτήτων της Ν. Βαλαβάνη, μετά την αντικατάσταση του στο συντονισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οργισμένος με τις αρχικές δηλώσεις του υπουργού του.

Όπως αναφέρει, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και τα νεύρα είναι τεντωμένα, η «νέα βόμβα Βαρουφάκη» περί φορολόγησης στα ΑΤΜ προκάλεσε την οργή του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε να προβεί άμεσα σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναθεωρώντας τις προηγούμενες.

Στη συζήτηση των δύο πολιτικών ανδρών τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Μετά τη συνάντηση ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να διευκρινίσει στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ΑΤΜ. Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους το αντίθετο», σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμα:

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης