ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Βουλή και Δήμοι αρνούνται να καταθέσουν τα διαθέσιμα τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και είναι πολύ πιθανό, λόγω έλλειψης ρευστού, να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουλίου. Τόσο στεγνά είναι πλέον τα ταμεία του κράτους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλείται αυτονομία της Βουλής και αρνείται να συμμορφωθεί με το νόμο που ψηφίστηκε.

Λησμονεί η πρόεδρος της Βουλής ότι το κοινοβούλιο, δεν έχει δικά του κεφάλαια, αλλά ζεί και κινείται χάρη στον προϋπολογισμό και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Συνεπώς δεν έχει την οικονομική αυτονομία ούτε το δικαίωμα, ως έκφραση μάλιστα, της λαϊκής βούλησης, να λέει δεν δίνω τα αποθεματικά μου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Το αυτό συμβαίνει με τους επίσης κρατικοδίαιτους δήμους, Τα θρεφτάρια της δημόσιας διοίκησης. Τα εκτροφεία σκανδάλων. Σε χώρες του εξωτερικού όπου οι ΟΤΑ έχουν ίδια κεφάλαια από την επιβολή τοπικής φορολογίας και επιχειρηματικές δραστηριότητες, δικαιολογείται οποιαδήποτε ανταρσία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης.

Στην Ελλάδα όμως, όπου οι δήμοι λειτουργούν με τα χρήματα του προϋπολογισμού και οι απανταχού δήμαρχοι κάνουν τον χουβαρντά και τις φιγούρες τους με τους φόρους που πληρώνουν όλοι οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση πρέπει να πειθαρχεί. Όσοι δημοτικοί άρχοντες θέλουν αυτονομία δεν έχουν παρά να επιβάλλουν τοπικούς φόρους.

Να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις. Έτσι γίνεται παντού. Διαφορετικά, η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το νόμο εναντίον όσων διαπράττουν παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε ακόμα:

Μια υπόθεση στη Βουλή για ...χέσιμο!