ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ;

 

Τα μαύρα θα φορούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ οι Έλληνες αν γνώριζαν τι λένε για εμάς στο εξωτερικό. Μιλάω για απλό κόσμο, όχι για πολιτικούς και δημοσιογράφους. Μας έχουν τελειωμένους. Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και στα χαρτιά.

Και μέσα σ' αυτό το κλίμα της κηδείας, αλλά και αηδίας από τα καραγκιοζιλίκια κάποιων πολιτικών που δεν ζούνε στον κόσμο της πραγματικότητας, μαθαίνεις μια είδηση και δεν ξέρεις πώς να το πάρεις. Η κυρία Αγγελική Φράγκου, με 225 εκ. δολάρια αγόρασε 14 παπόρια και αύξησε το στόλο της σε 151!

Το όνομα «Αγγελική Φράγκου», ο θηλυκός Αριστοτέλης Ωνάσης δεν παίζει στην τραλαλά επικαιρότητα που την καπελώνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και τα άλλα επαναστατημένα θηλυκά του σύριζα. Κι όμως, αν ήμουν Τσίπρας θα ζητούσα τις συμβουλές της 50χρονης καπετάνισσας, για να δω πώς περάσω το κάβο του Eurogroup.

Λέμε. Επειδή το πιθανότερο θα ήταν η κυρία Φράγκου να αρνηθεί να δεχθεί τον Τσίπρα. Η γυναίκα είναι εφοπλίστρια. Και στον εφοπλισμό υπάρχει κώδικας. Ο λόγος είναι συμβόλαιο. Δεν υπάρχει παίρνω πίσω το λόγο μου, ούτε είπα-ξείπα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Από την άλλη, ο Τσίπρας σαν πολιτικός, σαν αρχηγός κόμματος, κάνει παιχνίδι με το μπλα-μπλα. Λόγια αέρα πατέρα.

Ήταν 25 χρονών η Αγγελική Φράγκου και πήγε σ' ένα εγκαταλελειμμένο καράβι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σαβούρα. «Τι να θέλει αυτή η ξένη;...» απορούσαν βλέποντάς την να περπατάει στο κατάστρωμα του σαράβαλου και να ψάχνει τους χώρους. Ζήτησε από τον πατέρα της 1,5 εκ. δολάρια και άρχισε τότε να κτίζει την αυτοκρατορία της. Η κόρη του Νίκου Φράγκου, από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Τρεις ναυτιλιακές εταιρείες της Αγγελικής Φράγκουν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2005 εξαγόρασε τη ναυτιλιακή κι όλα τα παπόρια του Δαυίδ, της κόκα-κόλα.

Να σου πω κάτι. Κάτι τέτοιοι Έλληνες, φραγκάτοι και πετυχημένοι, πριν λίγα χρόνια δεν ήταν συμπαθείς στον... λαό. Σήμερα ξέρεις τι λένε; Άτομα σαν και την κυρία Αγγελική έπρεπε να μας κυβερνάνε. Καπετάνιοι, με τα όλα τους.

Ένα τελευταίο: Ο παπούς της κυρίας Φράγκου, από τον πατέρα της, ήταν συνεταίρος με τον Λιβανό, τον πατέρα της Αθηνάς, πρώτης γυναίκας του αληταρά Αριστοτέλη Ωνάση.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι έγραψαν το ευαγγέλιο της κωλοτούμπας