ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η Τουρκία έχει λεφτά. Ποδοσφαιρικά, όμως, δεν μου λέει τίποτα διότι η Τουρκία θεωρούνται Βαλκάνια. Όχι Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό;

Τι να τα κάνεις τα πακέτα όταν δεν πιάνουν τόπο. Όταν τα ξοδεύεις και δεν τα επενδύεις. Υπάρχει διαφορά. Γιατί είναι μπουρδέλο η Ελλάδα; Επειδή δανειζότανε για να πληρώνει το δημόσιο, όχι για να αυγατίζει τα ξένα πακέτα. Και παραμένει μπουρδέλο η Ελλάδα διότι συνεχίζει να δανείζεται, να χρεώνεται χωρίς καν σκέψη εμπορική, επιχειρηματική.

Να περιορίσουμε την κουβέντα στη μπάλλα. Η Τουρκία ήταν ανυπόληπτη διεθνώς. Κάτι καλύτερη από την Μάλτα και το Λουξεμβούργο. Σιγά-σιγά άρχισε να κουνάει την ουρά της, οι ομάδες της να κάνουν αίσθηση στην Ευρώπη, όμως ποτέ σε σταθερή βάση.

Έπεσε σε μια μεγάλη φουρνιά παικταράδων η Τουρκία και στο μουντιάλ του 2002 κατέκτησε την 3η θέση! Η συνέχεια, βέβαια, ήταν... ελληνική. Όπως ακριβώς η εθνική μας που πήρε το Ευρώ το 2004 και η κατρακύλα στη συνέχεια την έφερε μέχρι να χάνει από τα Νησιά Φερόε.

Σήμερα κυκλοφορούν χοντρά πακέτα στο πρωτάθλημα Τουρκίας (στη φωτό ο Νάνι από την Μάντσεστερ Γ. υπογράφει στη Φενέρ). Ξένοι παίκτες, αξίας και φιρμάτοι υπογράφουν στις τουρκικές ομάδες. Δεν βλέπω ότι θα βοηθηθεί το τουρκικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημά τους, η εθνική ομάδας τους. Γιατί;

Είπαμε. Επειδή είναι Τουρκία. Επειδή δεν είναι Ευρώπη. Επειδή δεν λειτουργούν με πλάνο. Με προοπτική. Απλά οι άνθρωποι έχουν χαρτί και το ξοδεύουν. Κάποιοι λεφτάδες τυχοδιωκτικά πουλάνε μούρη σαν πρόεδροι-εραστές των ομαδάρων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Δήλωνε 11 χιλιάδες, διαπραγματεύτηκε 340 δις