ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε περίπου 200 εκατομμύρια ανέρχεται η ζημιά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τα θαλασσοδάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες, υπόθεση για την οποίαν παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του Πιστωτικού Ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης.

Μεγαλύτερη, όμως, είναι η ζημιά από τα ύψους άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ, θαλασσοδάνεια των κομμάτων, για τα οποία δεν διώκεται κανείς. Ούτε αυτοί που τα πήραν και τα σπατάλησαν ούτε αυτοί που τα έδωσαν. Και όχι μόνο αυτό.

Στελέχη των τραπεζών που έβαλαν την υπογραφή τους για τη χορήγηση των δανείων χωρίς τις τραπεζικές εγγυήσεις που απαιτούνται, έχουν ...αθωωθεί προκαταβολικά με ειδικό νόμο. Κάνω μία πρόβλεψη.

Αν κάποτε δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς από ξένες τράπεζες των κόκκινων δανείων, θα τα αγοράσουν όλα έκτός από δύο. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι άλλη μία τρανή απόδειξη της παντελούς έλλειψης τραπεζικών κριτηρίων στη χορήγηση τους, αλλά και της -επίσης παντελούς- αδυναμίας των δανειοληπτών να επιστρέψουν έστω και ένα μικρό μέρος αυτών των ποσών.

Διαβάστε ακόμα:

Δάνεια σε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις πλουσίων