ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Έτσι και οι υπουργοί. Προσπαθούν να λύσουν τα ακανθώδη προβλήματα με ...όνειρα. Η αρχή έγινε με τον Δ. Μάρδα. Τρία τα σχέδια του για απογείωση των επενδύσεων κι αντε γεια Γάλλοι, ομογενείς και άλλοι υποψήφιοι επενδυτές.

Το πρώτο έχει σχέση με το θερινό Νταβός: «Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί κι έχουμε κάνει μια προμελέτη, το οποίο μια ερευνητική ομάδα το έχει ονομάσει ως νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας. Σκεφτόμαστε αυτό το νησί να το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός και θα καλέσουμε όλα εκείνα τα κράτη τα οποία θέλουν να κτίσουν ένα οίκημα στην περιοχή έτσι ώστε να εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό κι όχι μόνο».

Ακολούθησε «ο θρόνος του Δία», που περιλαμβάνει επενδύσεις στον Όλυμπο. Αφορά σκέψεις κατασκευής τεσσάρων καταφυγίων- άλλων δύο δηλαδή καθώς ήδη δύο υπάρχουν- τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους, ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν και οι ταβερνούλες.

Όσο για το πρόβλημα που αφορά τη μετάβαση των τουριστών στο «Θρόνο του Δία», ο υφυπουργός πρότεινε πτήσεις με ελικόπτερο, από το Λιτόχωρο.

Το τρίτο σχέδιο είναι να φέρει στην Ελλάδα «δέκα σπουδαίες και αναγνωρίσιμες φωνές». Πέρα από την Σίρλεϊ Μπάσεϊ, στο στόχαστρο του υπουργού είναι η Εμα Σάπλιν, η Σακίρα, πιθανότατα η Μαντόνα και η Lady Gaga. Στόχος των δύο σχεδίων- «Σίρλεϊ Μπασεϊ» και «Θερινό Νταβός»- είναι η προσέλκυση επενδύσεων 80 δισ. ευρώ.

Τρισδιάστατη και η πρόταση του Π. Καμένου. Αφορά στη δημιουργία ισοδυνάμων με την κοινή ναυπήγηση πολεμικών πλοίων με τους Γάλλους. Δεν κάνει, όμως, ακριβή πρόβλεψη για κέρδη. Αντίθετα, προβλέπει είσπραξη 200 εκατ. ευρώ από την πώληση πυραύλων που μας περισσεύουν στο Αμπου Ντάμπι.

Μεγάλα τα κέρδη και από την επαναλειτουργία ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ραφής στρατιωτικών στολών, στην Καστοριά με 13 στρατιωτικούς ράφτες, ώστε να μην προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις ρούχα από την... Κίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς αποκαλύφθηκε η κοροϊδία με τις σβησμένες κλήσεις