ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν έχει καμία σημασία αν τα μέτρα έχουν ψηφιστεί. Η ζημιά έχει γίνει. Με μόνη τη διαρροή ότι μελετώνται. Η διαρκώς σχεδιαζόμενη, αλλά ουδέποτε υλοποιούμενη φοροκαταιγίδα σε αντιστάθμισμα του ΦΠΑ 23% της Εκπαίδευσης, μας πήγε τόσο πίσω όσο θα μας πήγαινε αν είχε επιβληθεί σε όλους τους φορολογούμενους είτε είχαν παιδί σε ιδιωτικό σχολείο είτε όχι. Κάθε μέρα και μία βόμβα.

Η αρχή έγινε με τις ναπάλμ. Τη δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας ακόμη και στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Ακολούθησαν οι βόμβες αέρος-αέρος. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε με βόμβες εδάφους- αέρος. Τη φορολόγηση ποτών και τσιγάρων. Πάγωσαν όλα. Σε επενδύσεις και κατανάλωση.

Ο βομβαρδισμός, όμως δεν λέει να τελειώσει. Φόρος στα κρέατα πολυτελείας, φόρος στα τυχερά παιχνίδια, φόρος στα ΚΤΕΟ. Είναι νομίζω η πρώτη φορά που ένα μέτρο έχει αποτέλεσμα - αρνητικό εν προκειμένω- προτού αποφασιστεί, προτού εφαρμοστεί, προτού καν εξαγγελθεί. Συνηθίσαμε να ζούμε με μέτρα που ισχύουν μόνο στη φαντασία μας.

Άλλο ένα θαύμα του Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Δεσμεύτηκαν τα πακέτα του Κοντομήνα στις τράπεζες