ΟΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Επιδημία λήθης, που ξεπερνά τα όρια του αλτσχάιμερ έπεσε στη Βουλή. Τα μέλη της δεν ξεχνούν μόνο τις υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους, αλλά και την υποχρέωση τους να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο έλεγχος από τις επίσης ξεχασιάρες αρμόδιες αρχές έδειξε ότι ακόμη και στην αρρώστια τους οι πατέρες του έθνους είναι επιλεκτικοί. Ενώ λησμονούν συστηματικά το πόθεν, στο έσχες σκίζουν.΄Ασχετα αν το κρύβουν.

Το ρεκόρ στη λήθη πρέπει να διεκδικεί ο υπουργός Γιάννης Σταθάκης, ο οποίος εκτός από το αρχικό ένα εκατομμύριο ευρώ που δήλωσε καθυστερημένα, είχε ξεχάσει να δηλώσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Εντοπίστηκαν συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις, για το λόγο αυτό η Επιτροπή Ελέγχου έδωσε την δυνατότητα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του υπουργού, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Από τον έλεγχο προέκυψαν και άλλοι ξεχασιάρηδες ολκής, πλήν του Γ. Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη, για τα πεπραγμένα του οποίου συνεχίζεται ο έλεγχος.

- Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στον εισαγγελέα 11 υπόχρεους δηλώσεων Πόθεν Έσχες, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται νυν βουλευτές, επειδή …ξέχασαν να προσέλθουν να παράσχουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους παρά τις συνεχείς κλήσεις της Βουλής.

-Οκτώ υπόχρεοι, δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

- Η Επιτροπή στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Η μεγάλη είδηση, όμως προήλθε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που προχωρεί στην κατάσχεση δύο εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Του Γ.Ανθόπουλου, 1,8 ευρώ και του Αρ.Τσιπλάκου, 150.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αφησε τους Σαντινίστας κι έπιασε τα μνημόνια