ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα... Μία φράση του υπουργού Οικονομικών ήταν αρκετή για να βουλιάξει το Χρηματιστήριο.

«Καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει να ολοκληρωθεί Μάιο-Ιούνιο», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επενδυτές όπου φύγει, φύγει. Ηθικόν δίδαγμα. Ο πολιτικός πρέπει να ξέρει τι θα πει, πότε θα το πει και που θα το πει.

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2010 λίγο πριν ενεργοποιηθεί η διαδικασία των μνημονίων. Τα έπεα πτερόεντα των κυβερνώντων επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο το ήδη, τότε, βαρύ κλίμα. Την ώρα που η χώρα έψαχνε χρηματοδότες στις διεθνείς αγορές, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παρομοιάσει την Οικονομία με τον Τιτανικό.

Λίγο μετά, ο ΓΑΠ της έδωσε τη χαριστική βολή χαρακτηρίζοντας τη χώρα διεφθαρμένη και καλώντας το ΔΝΤ να μας βάλει στο σωστό δρόμο. Οι υποψήφιοι χρηματοδότες το έβαλαν στα πόδια. Τα μεγάλα λόγια και τα ελάχιστα έργα βούλιαξαν την οικονομία και κατά την πρώτη περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστά τα αποφθέγματα Βαρουφάκη και οι μεγαλοστομίες Τσίπρα.

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής συνήθιζαν να λένε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και άλλα που γίνονται αλλά δεν λέγονται.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόσκληση στους μάγους εκ Περσίας για επενδύσεις