ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Ισως έχουν μπερδέψει τις ημερομηνίες και έφεραν την Πρωταπριλιά τρεις μέρες νωρίτερα από το κανονικό. Διαβάζω πως ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, ναι, ναι, του ΔΝΤ που έχει ζητήσει μέτρα ύψους 9 δις μέχρι το 2018, τάχθηκε υπέρ της προσωρινής χαλάρωσης των μέτρων. Έτσι ξαφνικά.

Την ίδια ώρα, η Αυγή στο βασικό της θέμα πανηγυρίζει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ηπιότερα του αναμενομένου. Για ποιο λόγο; Επειδή, όπως, αναφέρει με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ κλείνει τελικώς το 2015, κι αυτό σημαίνει 810 εκατομμύρια περισσότερα στα ταμεία του κράτους, ποσό που θα αφαιρεθεί από τη συνολική υποχρέωση μας έναντι των δανειστών. Δηλαδή ελάφρυνση. Μη μιλήσω και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Παπάς είχε προαναγγείλει έκρηξη των επενδύσεων και μάλιστα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 15 Απριλίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την προφητεία Τσίπρα για ανάσταση της οικονομίας περί το Πάσχα, που φέτος πέφτει Πρωτομαγιά.

Ευτυχείτε.

Παρότι στην ουσία δυστυχείτε, όπως προκύπτει από έρευνα που έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες μείωσαν κι άλλο την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο. Το 82,1% μείωσε τις αγορές ένδυσης – υπόδησης, το 70,0% τη διασκέδαση, το 63,1% την αγορά τροφίμων, το 43,5% τις διακοπές, το 39,1% τη θέρμανση, το 36,5% τα καλλυντικά, το 35,8% το ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, το 35% τις μετακινήσεις, το 32,8% τον οικιακό εξοπλισμό, το 30,9% τα είδη προσωπικής υγιεινής το 30,7% τα είδη καθαριότητας σπιτιού, το 23,6% την υγεία, και το 20,3.

Ευτυχείτε. Μία φορά το χρόνο έχουμε πρωταπριλιά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο νεόπλουτος, το αιώνιο σύχαμα!